15 C
Kotor

Slušaj online radio

9. Jadranska regata Vis – Dubrovnik – Palagruža – Vis

Jadranska regata
Jadranska regata

U organizaciji viškog Jahting kluba Host, danas u 11 sati startovala je deveta po redu, Jadranska regata (Adriatic Race) na ruti Vis − Sv. Andrija (Dubrovnik) − Palagruža − Vis, u dužini od oko 225 nautičkih milja, a ograničeno vrijeme dolaska u cilj je u subotu, 2. maja u 20 sati.

Stratovalo je 13 krstaša, konkurencija je sjajna, među njima i super maxi „E1 Ericson”, duljine 70 stopa, kojim će kormilariti Aegyd Pengg. Tim “E1 Ocean Racing Experience” će zajedriti na pobjedniku iz 2012. godine, te će se suprostaviti pobjednicima iz 2013. i 2014. godine.

Ove godine po prvi put na Jadranskoj regati zahvaljujući trackerima http://www.regate.com.hr/ , odnosno Hrvoju Duvančiću koji će se instalirati na svim brodovima toek regate moći će se pratiti ne samo u živo, već i u realnom vremenu.

Osim internet publike regatu će moći pratiti i sami sudionici regate. Poznavanje pozicije, brzine i kursa konkurenata tijekom jedrenja svakako su vrijedne informacije koje mogu promijeniti taktiku…

A nakon svih napora i odjedrene regate, sudionike u subotu navečer u 21 sat očekuje svečano proglašenje pobjednika s podjelom nagrada, od kojih je najvažniji unikatni pobjednički trofej, prigodno nazvan “Pripela”, inače rad profesora Joška Baće, a potom slijedi velika zabava u viškom cafe baru „Bejbi”.

Najčitanije