Tri NATO broda uplovljavaju u Luku Bar

NATO-Mine-Counter-Measures-Group-Sails-to-Bar-MNE
NATO-Mine-Counter-Measures-Group-Sails-to-Bar-MNE

Tri broda stalne NATO Grupe brodova za protivminska dejstva (NATO Mine Counter-Measures Group TWO, SNMCMG 2), uploviće u luku Bar u petak, 18. marta 2016. godine, piše na sajtu Ministarstva odbrane Crne Gore.

Ova grupa brodova koja kao jedinstvena cjelina djeluje pretežno u Sredozemnom i Crnom moru, specijalizovana je za operacije čišćenja mina, ali i drugih ubojnih sredstava zaostalih iz ratova tokom 20. vijeka. Tokom posjete, Grupa će podijeliti svoje iskustvo u operacijama čišćenja mina sa pripadnicima Mornarice Vojske Crne Gore, a ove aktivnosti usmjerene su na jačanje interoperabilnosti, saradnje i razumijevanja među pomorskim partnerima.

Tom prilikom, za predstavnike medija predviđen je obilazak broda (14,00 sati), nakon čega će na turskom komandnom brodu biti organizovana pres konferencija na kojoj će se novinarima obratiti komandant Mornarice Vojske Crne Gore kapetan bojnog broda Darko Vuković, komandant SNMCMG2 kapetan bojnog broda Ramazan Kesgin i zamjenik načelnika Štaba za operacije MARCOM komodor Arian Minderhoud (Kanada).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.