15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvanično otvorena nova Autobuska stanica u Tivtu

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i vlasnik kompanije „Franca“ iz Bijelog Polja Hilmija Franca, presjekli su vrpcu na novoizgrađenoj Autobuskoj stanici Tivat (AS), čime je taj grad zvanično prestao da bude jedini u svijetu koji ima međunarodni aerodrom, a nema autobusku stanicu. Da bi se to pitanje koje je čak bilo svojevremeno postavljeno u hrvatskom kvizu „Milijunaš“ riješilo, trebalo je uložiti 3,3 miliona eura kroz privatno javno partnerstvo Opštine i „Mesoprometa“.

Otvaranju AS Tivat prisustvovao je i crnogorski prmijer Milo Đukanović u društvu ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, te lokalni odbornici, direktori lokalnih preduzeća, ustanova i aktivisti DPS i SDP. Oni su Đukanovića, iako ih je „ostavio“ da ga 40 minuta čekaju na tropskoj vrućini, na usijanom platou nove AS, jer se zadržao u razgovoru sa stranim investitorima iz Porto Montenegra, Luštice Development i Qatari Diara, pozdravili aplauzom.

AS Tivat na Kavi ima preko 1.000 kvadrata površine zatvorenog poslovnog prostoa, 8 perona za autobuse površine 828 kvadrata i parking za automobile zaposlenih od 78 kvadrata. U drugom dijelu istog objekta, prije mjesec dana, kompanija „Franca“ je otvorila veliki supermarket.

„U ova dva objekta otvoreno je oko 60 novih radnih mjesta, a u drugoj fazi projekta, kada za godinu dana izgradimo i hotel tanga 4 zvjezdice kapaciteta 38 soba i apartmana, biće otvoreno još 40 novih radnih mjesta“- obećao je Hilmija Franca, kojoj je drugoj firmi, pljevaljskoj „Prehrani“, Opština Tivat novoizgrađenu AS iznajmila na period od godinu dana.

Novoizgradjena AS Tivat
Novoizgradjena AS Tivat

„Dugo se čekalo da napokon putnicima i gostima koji dolaze u naš grad, ovako velelepan i funkcionalan objekat predamo na upotrebu. Za samo šest mjeseci realizovana je prva faza ugovora Opštine i „Mesoprometa“, a druga u kojoj će se graditi hotel na susjednoj parceli biće realiozvana za godnu dana“ – kazao je gradonačelnik Novosel iskazujući iznenađenje „nivoom profesionalnosti i preduzimljivosti“ kompanije u vlasništvu člana Predsjedništva DPS-a, Hilmije France.

„Siguran sam da će ambijent koji smo napravili u Tivtu stimulisati „Mesopromet“ da nastavi sa ulaganjima u naš grad što je već i nagoviješteno kroz kupovinu novih lokacija. Velike strane kompanije već su prisutne u Tivtu, što nam daje za pravo da kažemo da smo poželjna investiciona destinacija.“- podvukao je Novosel.

Najčitanije