13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvanično otvaranje Praznika mimoze u petak 3. februara…

Praznik mimoze 2017.

Tradicionalni 48.Praznik Mimoze u Herceg Novom, biće zvanično otvoren u petak 3. februara, 19 sati, velikom karnevalskom povorkom od Igala do Trga Nikole Đurkovića i koncertom Tonija Cetinskog.

U subotu 4. februara održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina u mjestima duž rivijere (Kumbor.Đenovići, Baošići), 10 sati , a naveče od 21 sat je prvi maskenbal u Institutu “Dr Simo Milošević”, a na kojem će nastupiti Jelena Rozga i klapa Stari kapetan.

Praznik mimoze

Dani Beograda u  Herceg – Novom

U okviru  48. Praznika mimoze, organizuje se manifestacija Dani Beograda, koja će se održati 6, 7. i 8. februara.

Posjetioci će imati priliku da vide dio umjetničkog programa koji se svakog ljeta održava ispred Kuće Đure Jakšića u Skadarliji, i uz pjesmu, igru i skečeve čuju anegdote o najpoznatijim boemima Skadarlije.

Dio programa biće i performans glumice Nataše Popovske sa predstavom Muzeja Grada Beograda koja povezuje istorijske spone Srbije i Crne Gore.

U programu koji je zakazan za 6. februar u 11 sati na terasi Gradske kafane, učestvuju Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame, UC “Talija” sa orkestrom, glumica Nataša Popovska u ulozi istorijske ličnosti i drugi.

Gastro večeri u Gradskoj kafani će se organizovati 7. i 8. februara od 20 sati, a degustaciju čuvenih tradicionalnih srpskih specijaliteta pripremiće jedan od najstarijih restorana “Tri šešira”,  koji decenijama ugošćava eminentne goste iz cijelog svijeta.

Rezervacije se mogu izvršiti u Gradskoj kafani ili na broj telefona 068 889 059.

Fešta od mimoze ribe i vina – foto Boka News

 

Najčitanije