8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvanično otvaranje Pina uz “Pjat od žućenice”

Pine-Foto Boka News
Pine-Foto Boka News

Novouređeno gradsko šetalište i riva Pine u Tivtu biće večeras zvanično otvoreni velikom feštom od primorskih gušta, ukusa i muzike, jer će u 18.30 sati šetalište na Obali maršala Tita zauzeti skoro trideset štandova sa preko 150 učenica ovogodišnjeg „Pijata od žućenice“ – glavne gastronomske manifestacije čuvenog tivatskog „Žučenica festa“.

„Ove godine imamo najveći broj učesnika do sada jer su nam se pored tradicionalnih – tivatskih ugostitelja, ribara, Organizacije žena Tivta, Radio Tivta,Udruženja žena Risna, Kola srpskih sestara, NVO „Harlekin“, Maslinarskog društva „Boka“ i drugih, pridružili i novi učesnici koji će publici predstaviti svoju maštovitost i kreativnost u pripremi jela od žućenice. Tako nam dolazi jedna ruska ekipa koja se zove „Kalardovo plus“, a tu će biti i kuvari iz Zavičajnog udruženja „Napredak“ iz Gornje Lastve, ekipa „Bokeški đardin“, „Ala maka“ iz Kavča, ekipa NVO „Bokeški forum“, a tivatska burekdžinica „Dute“ predstaviće svoju najnoviju kreaciju – burek od žućenice“ – kazao je Mašo Čekić, idejni tvorac i suosnivač „Žučenica Festa“ koga već 11-tu godinu za redom priređuju Radio Tivat i Organizacija žena Tivta.

Čekić je kazo da će na „Pijatu od žučćenice“ nastupiti i kuvari iz Rusije, Poljske, Mađarske i Hrvatske.

Žućenica fest
Žućenica fest

Feštu će u 18.30 svojim taktovima najaviti Gradska muzika Tivat koja će prodefilovati gradskim ulicama i na Pinima održati mini-koncert, a slijedi nastup folkkloraša KUD-a „Boka” i Plesne grupe „Enigma”. Goste će zabavljati legendarni sastav “Egzodusi” iz Herceg Novog i Jelena Kažanegra, a iz Dubrovnika večeras u Tivat stiže Đorđe Begu, solista na lijerici, gotovo zaboravljenom narodnom instrumentu uz čije se zvuke nekada u Boki Kotorskoj igralo i pjevalo.

Pine - sat
Pine – sat

Na samoj gradskoj rivi u 21 sat počeće veliki koncert hrvatske zvijezde Jelene Rozge čime će na rekonstruisanim i uređenim Pinima zvanično započeti i špic glavne ljetnje turitičke sezone.

Žućenica Fest
Žućenica Fest

Večerašnju feštu zajedno organizuju JP “Morsko dobro” Budva, Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat i “Žućenica fest” uz podršku brojnih sponzora.

Pine - Tivat
Pine – Tivat Foto Boka News

Izvor:S. L.

Najčitanije