15 C
Kotor

Slušaj online radio

Žućenica fest u subotu 17.juna – stiže i klapa Rišpet

Žućenica fest 2016.

Tradicionalna kulturno–gastronomska manifestacija ”Pijat od žućenice”, u sklopu  XIII Međunarodnog Žućenica fest-a, održaće se u subotu, 17. juna u Tivtu, na rivi Pine.

”Pijat od žućenice” počeće u 19 sati mini koncertom tivatskog Glazbeno – prosvjetnog društva. Od 19,30 sati, šesnaest ekipa sa preko 150 kulinara amatera, zaljubljenika u žućenicu, predstaviće jela ove najpoznatije jestive trave u Boki Kotorskoj. Očekuje se predstavljanje i degustacija više od 200 jela sa žućenicom, a za posjetioce je obezbjeđeno i vino. Učešće na ovogodišnjoj fešti prijavili su, pored tivatske Organizacije žena, Kolo srpskih sestara, Vodena kočija, Buregdžinica ”Dute ”, NVO ” Harlekin ”, Luštica bay, Fakultet za mediteranske studije, Radio Tivat, Bokeški forum, Aktiv žena Socijal demokrata,– svi iz Tivta, te ekipe Organizacije žena Risan, NVO Ruke iz Herceg Novog, Restorana ” Mali raj ” iz Igala, Srednje i Više ugostiteljske škole  ” Sergije Stanić ” iz Podgorice, Kavačka alla maka i ekipa iz poljskog grada Skočova.

Fešta se nastavlja nastupom Klape ”Rišpet”, jedne od najpoznatijih hrvatskih klapa. Za ovu priliku, improvizovana pozornica biće na jedrenjaku MCG ”Jadran”.

Organizatori Žućenica fest-a su Organizacija žena Tivta, Turistička organizacija Tivat i Radio Tivat. Na konkursu za sufinansiranje projekata NVO opština Tivat je ovogodišnjim programima ” Žućenica fest-a ” opredjelila 2.800 eura, a TO Tivat je organizator koncerta Klape ” Rišpet ”.

Najčitanije