11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Žogarija u Tivtu

Zogarija logo
Zogarija logo

Kompanija „Media sport“ iz Slovenije i SC „Dadex“-Podgorica,kao tehnički organizator za Crnu Goru, sutra 3.juna, sa početkom u 17 sati na šetalištu i gradskoj rivi Pine u Tivtu,organizuju međunarodno takmičenje za učenike osnovnih škola nazvano „Žogarija“. Sa lokalnog nivoa na ovom takmičenju na kome nastupaju najbolje ekipe iz Crne Gore, učestvuju ekipe O.Š.“Drago Milović“ iz Tivta i O.Š.“Branko Brinić“ iz Radovića.

Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija „Žogarija“ se održava već deset godina a njena svrha i cilj je da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti, sklapaju nova poznanstava i prijateljstva.

„Ova manifestacija se uspješno održava u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori, te predstavlja svojevrstan most suživota, saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susjednih zemalja. Sadržaji i svrha „Žogarije“ su razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz, fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabava sa pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica.“- saopštili su organizatori.

Na takmičenjima učestvuju dječaci i djevojčice uzrasta od I do VI razreda, a nadmeću se u više disciplina. „Žogarija“ je od strane UEFA proglašena za najbolju manifestaciju u Evropi za 2010. godinu.

Takmičenja u Crnoj Gori su se do sada održala u Baru (15. 05.), Bijelom Polju (18. 05.), Podgorici (20.05.), sa kojih su po dvije prvoplasirane ekipe stekle pravo da se takmiče u finalu u Tivtu. Organizator takmičenja je obezbjedio rekvizite, opremu neophodne za takmičenje kao i veliki broj nagrada.

Pobjednik sa finalnog takmičenja u Crnoj Gori stiče pravo da se takmiči na super finalu koje će se održati u Sloveniji, a na kojem učestvuju svi pobjednici iz ostalih zemalja gdje se održava „Žogarija“.

„Veliko interesovanje osnovnih škola iz čitave Crne Gore, nastavnika i publike, najbolji je pokazatelj ispravnosti da se ova manifestacija podrži. Opštinа Tivat i Turistička organizacija Tivat podržavaju ovaj vid sportskog dešаvаnjа. Zаdovoljstvo nаm je dа, kаo pokrovitelji učestvujemo u jednom velikom sportskom dogаđаju koji okupljа školsku djecu i promoviše zdrаv život. Žogarija je manifestacija koja zaista promoviše te vrijednosti, što je i bio razlog da smo podržali realizaciju ovog regionalnog značajnog sportsko-rekreativnog događaja.“- kazala je juče tim povodm sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević.

 

Najčitanije