12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Zimski kotorski karneval od 18. do 26. februara

Kotorski karneval 2016.
Kotorski karneval 2016.

Svečano otvaranje Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala 2017.godine biće u subotu 18. februara u 18 sati defileom mažoterki, kotorske Gradske muzike na čelu sa kapom karnevala ulicama Starog grada. Na glavnom gradskom trgu održaće se Papalada ala maka, uz nastup karnevalskih grupa i muziku benda  Lungo Mare.

U saradnji sa Šoping centrom “Kamelija” Dječiji maskenbal biće dan kasnije, u nedelju 19 februara u igraonici ZUM ZUM, od 15 do 17 sati.

Koncert pod maskama održaće učenici muzičke škole „Vida Matjan“  u crkvi Svetog Duha u utorak 21. februara u 19 sati.

Mažoterke Fešta pripremaju novi spektakl u okviru svog jubilarnog XX koncerta, koji će u velikoj sali Kulturnog centra biti u četvrtak 23. februara sa početkom od 18 sati.

Dan kasnije, plesni studio „Alisa“ prirediće Rođendansku žurku, takođe u velikoj sali Kulturnog centra od 18 sati.

Kotorski karneval 2015.

Veliki maskenbal biće u subotu 25.februara od 21 sat u Poslovnom centru „Vukšić“.

Za najbolje maske, pojedinačne i grupne, obezbjeđene su novčane nagrade. u iznosu   od  2.700 eura.

KARNEVAL

Progam Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala završava se u nedelju 26.februara  velikom karnevalskom povorkom od 15 sati, nakon čega će biti održan  koncert TOMISLAVA BRALIĆA I KLAPE „INTRADE“  na glavnom gradskom trgu.

Na dan karnevala iz štampe će izaći  humoristično-satirični list “Karampana“. Kutija za tekstove koji  čine sadržaj ovog lista  nalazi se na Kamenom kiosku.

U sklopu fešti, karneval na Prčanju biće u subotu 18. februara od 15.30 sati, a sat kasnije će se  u tamošnjem Domu  održati dječiji maskenbal.

Generalni sponzor Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala 2017.godine  je Luka Kotor A.D.

Manifestaciju finansijski pomoglo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ , suorganizator  Turistička organizacija Kotor, a  pokrovitelj Opština Kotor.

 

Najčitanije