16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zimski gušti na Orjenu

Spojivši dva programa u jedan, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, odnosno Hrvatsko planinarsko društvo “Dubrovnik”, zajedničkim snagama organizovali su program za djecu na Vrbanju i okupili preko 50 učesnika iz regiona, djece i njihovih roditelja.

Uz nezaobilazno sankanje, centralni događaj bio je izrada Snješka Bijelića. U zvaničnoj konkurenciji takmičile su se tri ekipe iz Herceg Novog i po jedna iz Dubrovnika i Kotora.

Tročlani stručni žiri, sastavljen od predstavnika Agencije (Željko Starčević), HPD “Dubrovnik” (Mima Džapo) i Turističke organizacije Herceg Novi (Milutin Govedarica), imao je težak zadatak da odabere najbolje radove, pa je na kraju jednoglasno zaključeno da je najpoštenije da svih pet ekipa ravnopravno podijele prvo mjesto i dobiju pobjedničke diplome.

Diplome su uručene za radove pod nazivima:

Snješko Vrbanj (H. Novi – Kameno)

Knjaz Srećko (Herceg Novi)

Snješko Danilo (Herceg Novi)

Tonka i Bendži (Dubrovnik)

Stari Kotoranin (Kotor)

Sa uspješnom realizacijom ovog događaja dobili smo još jednu potvrdu o važnosti animacije posjetilaca Orjena, jer osim dobre gastronomske ponude, valja imati i različite zabavne programe, a upravo to i jeste koncepcija hercegnovskog programa ” Zimski gušti na Orjenu” i dubrovačkih “Igara na snijegu”.

Najčitanije