Zemljotres probudio Boku – 4,1 Rihterove skale

Zemljotres
Zemljotres

Evropski Mediteranski seizmološki centar registrovao je u 00:39 zemljotres 10 km sjeverno od Igala, na Orjenu, sa epicentrom 4 km sjeveroistočno od Kruševice (Crna Gora)

Zemljotres se osjetio u cijeloj Boki.

Jačina zemljotresa iznosila je 4,1 Rihterove skale.

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 km.

Zemljotres se takođe osjetio i u drugim primorskim gradovima, kao i na Cetinju, Nikšiću i Podgorici.

“Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području”, navode iz Zavoda za seizmologiju.

3 Komentari

  1. Sto se Crne Gore tice, Vi nemate razloga za brigu, shodno tradiciji uspostavljenoj jos 1979 g. Evo kako je to bilo i ne vidim sta je smetnja da ponovo bude:

    Obnova je trajala deset godina.
    Sve republike tadašnje Jugoslavije su solidarno učestvovale u obnovi. Donijet je i Zakon o obnovi Crnogorskog primorja u Saveznoj skupštini. Međutim, zaposleni iz Slovenije i Hrvatske prestali su poslije osam godina da izdvajaju od svojih plata za postradalo Crnogorsko primorje. To su poslije devet godina učinile i Bosna i Hercegovina i Makedonija, a jedino je Srbija svih deset godina izmirivala svoje obaveze prema Crnoj Gori, tako da su obnovljeni budvanski Stari grad, izgrađeno novo turističko naselje Slovenska plaža, hotel „Avala” obnovljeni svi hoteli u Bečićima, završen hotel „As” u Perazića Dolu i hotel „Palas” u Petrovcu. Takođe, sanirani su manastirski kompleksi Podlastva, Podmaine, Praskvica, Reževići, Gradišta i na desetine manjih sakralnih objekata.

  2. ….. i ne vidim šta je smetnja da ponovo bude : Obnova je …………….. yugocinik danas je Badnjak pa Ti zelim sretan i blagoslovljen A ostalo šta Ti želim posli blagdana , živia maximalno jado jadni

  3. ajdete bogalivi božijega što se tu prepucavate okolo POTRESA fala bogu da nije bio jači i dobro je da smo LIŠO pasali ….živjeli..đurica amsteerdam.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.