8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Željkov brancin sa palentom za „Mišelinove“ zvijezde

10 Jahre Küchenparty im Fischers Fritz im Regent Berlin © Agentur Baganz, 01.11.2015
10 Jahre Küchenparty im Fischers Fritz im Regent Berlin © Agentur Baganz

Izvršni šef kuhinje hotela „Regent Porto Montenegro“ iz Tivta, Željko Knezović, prisustvovao je “Kulinarskoj zabavi” (Kitchen Party), koja je početkom novembra, organizovana u glavnom restoranu hotela Regent Berlin, “Fischers Fritz”.

Ta zabava predstavlja jedinstveno gastro okupljanje na kojem vrhunski šefovi kuhinja poznatih berlinskih i njemačkih restorana prikazuju djelić svog rada kroz pripremu raznovrsnih đakonija. Ovogodišnja zabava okupila je 15 kuvara i preko 200 zvanica među kojima su se našli gastro kritičari, poznate ličnosti i ljudi iz svijeta ugostiteljstva- saopšteno je iz „Regent Port Montenegra“.

Prisutni su uživali u ukusnim jelima, posebnom odabiru vina vodećih proizvođača, ali i u jedinstvenoj prilici da prisustvuju stvaranju gastronomskih specijaliteta i razgovoraju sa poznatim kuvarima profesionalcima. Na štandovima našao se i bogat izbor sireva, kobasica, vrhunskih pekarskih proizvoda iz cijele Njemačke, izbor ostriga, jastoga ali i azijskih specijaliteta sashimija i sake-a.

„Ovaj poseban događaj bila je idealna prilika da oprobam svoje umijeće sa kolegama, podjelim iskustva i prezentujem ukuse mediterana u Berlinu. Događaji ovakvog tipa odličan su način da se gostima predstavi niz tradicionalnih specijaliteta na nov način kao i da se predstave najnoviji trendovi kulinarstva kroz brojne fuzije začina, tehnika i namirnica.“- kazao je tim povodom Željko Knezović koji je kolegama i gostima predstavio specijalitet: brancin sa kremastom palentom začinjenom mediteranskim začinima, uz dodatak listova potočarke i paradajza.

10 Jahre Küchenparty im Fischers Fritz im Regent Berlin © Agentur Baganz, 01.11.2015
10 Jahre Küchenparty im Fischers Fritz im Regent Berlin © Agentur Baganz

Ovaj događaj upriličen je deseti put za redom kroz saradnju šefa kuhinje hotela „Regent Berlin“ Kristijana Losea i produkcije ondašnjeg popularnog televizijskog spektakla “Game of Chefs”. “Fischers Fritz” restoran nosilac je dvije Mišelinove zvjezdice već osam godina za redom i prepoznatljiv je dio sadržaja luksuznog hotela „Regent Berlin.“

Izvor:S. L.

Najčitanije