Zeleno svjetlo za početak modernizacije aerodroma Tivat

Vojin Vlahović izabran za predsjednika Odbora direktora ACG

kompjuterska animacija buduceg izgleda aerodroma Tivat 2
Kompjuterska animacija buduceg izgleda aerodroma Tivat 2

Na danas održanoj sjednici Odbora direktora „Aerodroma Crne Gore“ a.d., bivši ambasador Crne Gore u Italiji i nekadašnji prvi čovjek Nacionalne turističke organizacije, Vojin Vlahović (DPS) izabran je za novog predsjednika Odbora direktora ACG.

„Na sjednici je, izmedju ostalog, usvojen i prijedlog Ugovora o konsultantskim uslugama sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj EBRD i kompanijom „SPEA Engineering“ SpA iz Italije, kao i prijedlog Ugovora o grantu za projekat izgradnje novog aerodroma u Tivtu. Na taj način počele su konkretne aktivnosti na projektovanju budućih sadržaja aerodroma Tivat. Okončanje pregovora o kreditnoj podršci EBRD-a očekuje se tokom novembra ove godine.“- saopštila je portparolka ACG Milica Babić.

Predstojeća rekonstrukcija i modernizacija aerodroma Tivat vrijedna je preko 32 miliona eura, a pored ostaloga, podrazumijeva proširenje i dogradnju platforme za parkiranje aviona sa dvije nove pozicije za velike putničke vazduhoplove „D“ kategorije, rekonstrukciju manevarskih površina, te izgradnju nove terminalne zgrade površine preko 8 hiljada kvadrata. Realizacijom ovih i još nekih investicija u druge djelove aerodromske infrastrukture u Tivtu, ovdašnja vazdušna luka biće osposobljena da godišnje prihvati i do 3 miliona putnika, što je tri puta više nego do sada.

kompjuterska animacija buduceg izgleda aerodroma Tivat 2
Kompjuterska animacija buduceg izgleda aerodroma Tivat 2

Do kraja mjeseca na aerodromu Tivat bi trebalo da počnu i radovi na rekonstrukciji i modernitaciji kontrolnog tornja i prostorija za Aerodromsku kontrolu letjenja, vrijedni preko 4 miliona eura. Taj posao finansira Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda, a rok za završetak ove investicije je devet mjeseci.

1 komentar

  1. Ajde da pa i vrijeme je više da se štogod počme rabotati na ti nekada šesni jeroslijet parking i uzlijet,pa svi furešti koji arivaju namore jeroplanima sa ove naše BALOTE imaju što viđeti izzraka ostanu kao inkantani kad vide zaljev odozgora i spjaže sve do Bojane,a troke put unutra Skadar,Lovćen,Taru i.t.d. pa te Vi takve LJEPOTE niđe nema na ovu nnašu BALOTU-najsrdačnije -đurica nikolić amsterdam.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.