15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zdravku Sindiku „Ulov mjeseca“ za septembar

Prvo mjesto u septembarskom kolu nagradne igre za sportske ribolovce “Ulov mjeseca” koju priređuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more “Una” iz Tivta, pripalo je Tivćaninu Zdravku Sindiku.

Septembar prvo mjesto Zdravko Sindik-tuna-86kg
Septembar prvo mjesto Zdravko Sindik-tuna-86kg

On je tehnikom drifting, ulovio tunu težine 86 kilograma. Borba sa velikom ribom je  trajala dva sata, a Zdravko kaže da je poslije sat vremena borbe, pomislio je da neće uspjeti savladati, jer je tuna izvukla 400 metara najlona. Poslije nešto više od dva sata natezanja i popuštanja najlona, tuna se izmorila pa ju je Sindik uspio dovući do ispod čamca i ubaciti u barku. Njemu je uz titulu provonagrađenog u spetembru, pripao i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u prodajnim objektima “Une”.

Drugo mjesto i vaučer od 30 eura, osvojio je Bojan Tabaković sa ulovljenom sabljarkom od 41 kilograma, takođe tehnikom drifting. Sabljarka je ulovljena na otvorenom moru, na 10 milja od rta Veslo na obali Luštice.

Drugo mjesto Bojan Tabakovic-sabljakra-41kg
Drugo mjesto Bojan Tabakovic-sabljakra-41kg

Treće mjesto i vaučer od 20 eura pripalo je Balši Budimiću iz Bara. Ovaj podvodni ribolovca je puškom na čeku, na 10 metara dubine, ulovio zubaca težine 7,35 kilograma.

Septembar trece mjesto Balsa Budimic-zubatac 7,35kg
Septembar trece mjesto Balsa Budimic-zubatac 7,35kg
Izvor:S. L.

Najčitanije