ZDF – “Krstarenje ka sreći”

Njemačka državna televizija snima posebnu emisiju o Crnoj Gori

Dining-Room-Terrace-Regent-Porto
Regent-Porto

Ekipa njemačke državne televizije Zweites Deutches Frensehen (ZDF) koja će tokom mjeseca maja snimati 90-minutnu emisiju o Crnoj Gori, doputovala je u našu zemlju, a domaćin im je ultraluksuzni tivatski hotel “Regent Porto Montenegro”.

Kreuzfahrt ins Glück („Krstarenje ka sreći“) je program ZDF televizije koji preko 30 godina donosi nove i egzotične destinacije u domove svojih gledalaca, zajedno sa svojim prethodnikom Das Traumschif („Brod snova“).Tokom proteklih 30 godina snimanja, Brod snova“ i „Krstarenje ka sreći“ obišli su skoro 100 različitih egzotičnih destinacija poput Novog Zelanda, Barselone, Dubaija, Meksika, Galapagosa, Havaja, Hong Konga, Brazila, Las Vegasa i mnogih drugih. Ovaj serijal pomno prati preko čak 10 miliona ljudi u Njemačkoj svake praznične sezone jer se serijal emituje izmedju 26. decembra i 1. januara svake godine. S obzirom da se program emituje i u Austriji i Švajcarskoj, kao i u drugim zemljama svijeta putem satelita, broj obožavalaca ovog serijala sa dugim stažom je mnogo veći od pomenutog.

Polyphon, producentska ekipa serijala „Krstarenje ka sreći“, na čelu sa Wolfgang-om Rademann-om koji važi za jednog od najuspješnijih producenata u Evropi, je prepoznala Crnu Goru kao novu destinaciju vrijednu pažnje. Koliko je ovaj program uspješan i gledan govore i podaci po kojima je svaka destinacija prikazana u ovom programu zabilježila značajan porast broja gostiju sa njemačkog govornog područja.

„Radujemo se da je jedna renomirana producentska kuća, koja svoje programe plasira na njemačkoj televiziji, sa gledanošću od preko 10 miliona, odlučila da svojoj svom auditorijumu predstavi baš Crnu Goru. Nadam se da ovo predstavlja odličan nastavak saradnje sa gostima iz Njemačke koje želimo podsjetiti na ovaj biser Mediterana.” – rekao je tim povodom Michael Posch, generalni menadžer hotela “Regent Porto Montenegro”.

Bitan dio serijala o Crnoj Gori biće sniman u tom hotelu i samoj marini za mega i super jahte Porto Montenegro. Posch je istakao da je tim “Regent” hotela “i više nego počastvovan da je nakon svega osam mjeseci od početka svog rada prepoznat kao mjesto za snimanje priče o Crnoj Gori.”

„Krstarenje ka sreći“ je priča o dva para koji se vjenčaju na “Brodu snova”, preuzetom iz istoimene serije koja je prethodila ovoj priči, koji nakon vjenčanja, u pratnji osoba koje su bile zadužene za planiranje njihovog vjenčanja, odlaze na medeni mjesec. Od tog trenutka priča se nastavlja na njihovoj izabranoj destinaciji. Ovoga puta, tokom svog medenog mjeseca, ovi parovi će se upoznati sa ljepotama zemlje i tim putem predstaviti Crnu Goru kao destinaciju koja se mora posjetiti.

„Ljepota Crne Gore i gostoljubivost njenog naroda me je impresionirala i znao sam da će upravo ova zemlja biti jedna od destinacija koje ćemo predstaviti u serijalu Krstarenje ka sreći“- izjavio je producent Wolfgang Radomann povodom početka snimanja serijala o Crnoj Gori.

 

 

 

IzvorS. Luković
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.