Zbog Rankove prijateljice promjenjena pravila u Luci Kotor

Luka Kotor – foto Ivka Janković

Zbog bliske prijateljice predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića u Luci Kotor je promijenjen akt o sistematizaciji radnih mjesta u kojem je dodato mjesto zamjenika izvršnog direktora ove kompanije, kako bi se udovoljilo lideru SDP, pišu Dnevne novine.

Pravilnik o sistematizaciji promijenjen je u septembru ove godine, a konkurs za zamjenika direktora raspisan je 17. oktobra. Traženo je lice koje ima zvanje turizmologa. Nakon isteka zakonskog roka za odlučivanje po konkursu, na to mjesto zamjenika izvršnog direktora izabrana je Tena Božović, inače odbornik SDP-a u kotorskom parlamentu.

SDP je formiranje vlasti u ovoj opštini sa opozicijom – Demokratskim frontom, SNP-om i Demokratama, URA – uslovila, između ostalog, i visokom pozicijom u Luci Kotor, što je iziskivalo izmjenu akta o sistematizaciji, budući da tog radnog mjesta nije ranije bilo u toj kompaniji. U pravilniku je postojalo mjesto pomoćnika direktora, ali ne i zamjenika. Pravilnik o sistematizaciji, inače je već jednom ranije inoviran, i to u febreuaru ove godine, ali tada nije bilo predviđeno mjesto izvršnog direktora. Tek sedam mjeseci kasnije, uslijedilo je novo popravljanje akta o sistematizaciji.

Luka Kotor je godinama unazad bila oslonac SDP-a u finansijskom smislu, i te kompanije se ova stranka nije odrekla ni u novoj kompoziciji vlasti u toj opštini, iako je, prilikom formiranja koalicije upravo SDP poručila Socijalističkoj narodnoj partiji, koja je bila tas na vagi, da će im prepustiti odgovornost za rad Luke Kotor ukoliko se odluče da podrže opoziciju, a ne DPS.

Međutim, odgovornost za Luku Kotor nije, barem zasad, dobila SNP, nego Demokratski front, iz čijih je redova nedavno izabran izvršni direktor Branko Kovačević, koji je nekoliko dana nakon postavljenja na tu dužnost dobio i zamjenicu koju mu je “poslao” Ranko Krivokapić.

Da li je izmišljeno mjesto u menadžmentu Luke samo korak do preuzimanja rukovođenja ovom kompanijom, obzirom da je zamjenica bliska prijateljica Krivokapića i da je od zamjenika do direktora mali korak, pokazaće vrijeme.
Da SDP iz sjenke vlada Kotorom, pokazuje i podatak da je lider te partije SMS porukama odlagao sjednice lokalnog parlamenta na kojima je trebalo da se raspravlja upravo o Luci Kotor. Pozivajući se na nezvanične, ali pouzdane izvore, sjednice su odlagane zbog nemogućnosti postizanja dogovora o poslovanju Luke, tačnije imenovanja pomoćnice direktora ove kompanije, pišu DN.

 

4 Komentari

  1. Blago nama sa Ranjom a jos malo ce i on pocet radit u Luku Kotor a stize nam pomoc iz Podgorice jer izgleda nemamo kadra u Kotor !!! e QQQQQQ nama

  2. Dajte im visoku poziciju ali uvijek visu drzite Vi. Vjerujte SDP-u kao i pozitivnoj. Oni samo cekaju trenutak da se prodaju.

  3. Lako je Ranku kad mu je tale imao onolike uši (i bez aparata sve je prenosio ozni i to bez greške) zato lako napredovao a stan je dobio kao nesporno najjači stručnjak u pokušaju. Da ne spominjemo otuđenje kuće na Muo (usput pomagač) itd. Krivi samo naprijed USPRAVNO biće dobro ali ipak daj našljedniku ime Luka, 18 GODINA SI SLIJEDIO I POMAGAO VLADAJUĆE a koja sreća,promisli da si iz Bjelica nakon 34 bi to tek SHVATIO… opet dobro da nešto nije kako treba..ali imaš ti RAČUNICU moj cuca jedino da malo savladaš početne korake OSVAJANJA I UDVARANJA LJEPŠIJEH POLOVINA nebi bilo LOŠE, a ono međutim HOTELI I KONTO…dobro je. Napravi malo puta do đedovine a i bistijernu a i malo struje dovedi..

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.