15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog radova na dionici Košljun-Zavala, svakodnevne obustave saobraćaja

Budva – Zavala

Zbog rekonstrukcije dionice Košljun – Zavala na magistralnom putu Cetinje – Budva, sve do 20. novembra saobraćaj će u potpunosti biti obustavljan od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 15.30 sati.

Mimo ovih termina, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično, saopšteno je iz AMSCG.

Budva: radovi na gradskoj infrastrukturi

Kao  je ranije najavljeno iz Sekretarijata za komunalno- stambene poslove opštine Budva  tokom sledećih mjeseci nastavlja radove na unapređenju infrastrukture.

“Već sada ćemo staviti u funkciju nekoliko platoa u centru grada, naprimjer plato kod srednje škole ili parking prostor pored groblja u centru grada, takođe nekoliko ulica kao što je ulica u naselju Komoševina ili ona iza stadiona Lugovi uz izgradnju i završetak kružnog toka kod Hotela Park na izlazu iz Budve. Takođe, kao što smo i obećali značajni radovi na lokalnoj putnoj mreži uskoro slijede u Petrovcu. Uradićemo nekoliko kružnih tokova u Petrovcu, Bečićima i Budvi kao i atmosferske kanale koji bi trebalo da riješe problem atmosferskih voda u centru Budve.

Takođe, vrlo brzo počinje potpuna i temeljna reparacija kanalizacionog ispusta u Petrovcu, kako nam se više ne bi ponavljale sramne scene u sred turističke sezone kao unazad nekoliko godina. Mislim da su efekti rada gradske uprave već vrlo vidljivi, sada i fizički na terenu ali tek u 2018- toj godini očekujem veće, vrijednije i hrabrije iskorake, i to iz razloga jer je ova godina bila sanaciona u smislu finansija. Svi vidovi infrastrukture su u Budvi izuzetno zapušteni, to je apsolutni prioritet svih prioriteta za novu vlast. Sekretarijati za investicije i komulalno- stambene poslove već prave planove za sledeću godinu, naravno nemamo neograničena sredstva, ali nakon osnovne finansijske konsolidacije sada je vrijeme da ulažemo u infrastukturu i da građanima i privredi donesemo ono su davno trebali i zaslužili da imaju” – poručuju iz ovog Sekretarijata.

Najčitanije