15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – zbog kiše odložen koncert Sanje Ilić i Balkanike koji je trebao biti poklon…

Herceg – Novi

Koncert Sanje Ilić i Balkanike, koji je trebao da bude poklon Crkvene opštine Herceg Novi i Turističke organizacije, Hercegnovljanima i gostima povodom dočeka pravoslavne Nove godine, prekinut zbog jake kiše i lošeg vremena ali će poznati beogradski muzičari svoj nastup ipak održati u Herceg Novom – saopštili su organizatori.

,,Dogovorili smo se sa organizatorima da se kocert odloži i mi ćemo nastupiti ponovo ovdje do kraja ljeta”, kazao je Sanaj Ilić sinoć na Belavisti kada je kiša omela održavanje svečanosti kojom se obilježavao početak godine po julijanskom kalendaru.

Tako je nevrijeme pored koncerta beogradske pop-rock grupe Van Gogh, odložilo još jedan događaj koji su Turistička organizacija i Opština Herceg Novi namjenili sugrađanima i gostima u okviru prazničkih dana januara. Međutim, oba koncerta su samo odložena ne i otkazana, pa će se tako koncert grupe Van Gogh održati tokom Praznika mimoze, a Balkanika će svoj nastup imati na ljeto. O tačnim terminima organizatori će blagovremeno informisati javnost.

Grupa Balkanika, na čelu sa renomiranim kompozitorom Sanjom Ilić, okuplja deset mladih, poznatih i talentovanih muzičara koji sviraju drevne balkanske instrumente, a iza sebe imaju preko 100 koncerata širom svijeta. Dva ženska etno vokala i jedan muški rok-vokal, u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima, postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk koji se sada po prvi put čuje na Balkanu.

Balkanika je osnovana 2000. godine i konstantno razvija zvuk bez ekvivalenta na svjetskoj muzičkoj sceni. Muzički stil je teško opisati; to je originalni zvuk koji kombinuje “world music” elemente i snažne ritmove Balkana, uz moderan senzibilitet.

 

Najčitanije