15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog jake bure vozi samo jedan trajekt

Zbog jake bure na relaciji Lepetani – Kamenari trenutno vozi samo jedan trajekt, pa su i čekanja nešto duža, saopštili su nam iz „Pomoskog saobraćaja“ Kamenari.

Kako su nam kazali iz te kompanije zbog olujnih udara bure trajekti, catare, nisu vozile od 8 do 10 sati pa su mnogi vozači bili primorani voziti oko zaliva.

Jaka bura sa povremenim olujnim udarima i preko sto kilometara na sat, od sinoć puše i na područiju Boke Kotorske.

Boka - Bura
Boka – Bura

Bura je obustavila i saobraćaj na aerodromu Tivat pa su sva planirana, četiri leta za Beograd i Moskvu otkazana, odnosno preusmjerena na aerodrom Podgorica. Iako aerodrom formalno nije zatvaran, kapetani aviona „Air Serbie“, „Montenegro Airlinesa“ i „Aeroflota“ odlučili su se da ne slijeću u Tivat, već su svoje vazduhoplove usmjerili na Golubovce.

Boka - Bura
Boka – Bura

Vjetar je oborio i jedno veliko stablo bora na Ponti Seljanova koje je palo preko lokalnog puta, pa su komunalci morali isjeći drvo da se opet uspostavi saobraćaj. Bura je oborila i stablo mimoze blizu ulaza u područno odjeljenje OŠ „Drago Milović“ u Gradiošnici, dok je u naselju Pod Kuk jedan od žičanih boksova za sakupljanje seknundarnih sirovina podignut vjetrom i pao je na automobil “pežo 206“. Na automobilu je pritom,polomljena zadnja šoferšajbna, štop lampa i oštećen dio karoserije. Direktor Komunalnog preduzeća Rade Popović kazao je da će šteta vlasniku automobila biti nadoknađena.

Morem u blizini sjeverne obale Tivatskog zaliva, valovi su nosili polupotopljenu veću drvenu konstrukciju nekog plutajućeg mula kojeg je jaka bura preksinoć otkinula drugdje u Boki. Plutajući objekat koji je u uslovima smanjene vidljivosti zbog valova i tzv.“morske prašine“ koju je bura nosila nad morem, predstavljao opasnost za plovidbu, bio je pod nadzorom Lučke kapetanije koja je bila spremna da interveniše i ukloni ga u slučaju potrebe.

Jak sjeverni i sjevernoistočni vjetar puhati će tokom čitavog dana, najavljuju meteorolozi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije