3 C
Kotor

Slušaj online radio

Završni programi 49. Praznika mimoze – Ulica za ples, karotrc, maskenbal, suđenje karnevalu

Otvaranje praznika 2016.

Pred nama su završni programi 49. Praznika mimoze. Nakon Abruma, Fešte od mimoze, ribe i vina na rivijeri, Ulice za ples u Igalu i Fešte na Škveru, još jedna pučka svečanost očekuje nas u petak, 23. februara. Mediteranska fešta Otvorena ulica za ples biće priređena u centru grada, a Novljane i goste će kod Dvorane “Park”, bivšeg “Rudnika” i na Trgu Nikole Đurkovića zabavljati “Duje & Castelnuovo band”, “Boka bend” i članovi plesne škole “Bayamo salsa”.

Prvi put će, u okviru Praznika mimoze, u subotu biti održana Trka karića – “Karotrc 2018”, u organizaciji NVO “Maškare”.  Čak 35 ekipa takmičiće se na trasi od Gradske kafane, kroz

Ulicu Partizanski put do Škvera, u dvije kategorije. Kako saznajemo od organizatora prijavljena su 23  jednosjeda i 12 dvosjeda, među kojima većina iz Herceg Novog, a tri ekipe su iz Trebinja.

Krinka
Krinka

Završni maskenbal Praznika mimoze biće održan u subotu veče u Institutu “Dr Simo Milošević”. Goste će zabavljati ansambl “Toć” i grupa “Exodus”, nastupiće i Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi, a specijalni gosti biće karnevalske grupe iz Rijeke, Šapca, Strumice, Pančeva i Viškova.

49.Praznik mimoze biće završen u nedelju, 25. februara. tradicionalnim suđenjem karnevalu i koncertom beogradske rok grupe “Van Gogh”.

Herceg Novi, karnevalska povorka, Praznik mimoze 201.

Najveća do sada karnevalska povorka kreće sa platoa u Igalu u 19:00 sati, predvođena trombonjerima, Gradskom muzikom i mažoretkama Herceg Novi i Mjesnom muzikom Đenovići. Karnevalske grupe predstaviće se na Trgu Nikole Đurkovića, a u programu suđenja karnevalu učestvovaće glumci Hercegnovskog pozorišta Goran Slavić, Lidija Petrone, Danijel Femić i Dragana Vlaović.

Autor teksta suđenja karnevalu Crvenku Surlašiću, je mladi Novljanin, dramski pisac Đorđe Stanojlović.

Izvor:Radio HN

Najčitanije