20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Za završetak posla treba još 15 miliona

Tivat - Seljanovo panorama
Tivat – Seljanovo panorama

U kanalizacionu i vodovodnu infrastrukturu Tivta u proteklih deset godina uloženo je 30,7 miliona eura što je imajući u vidu površinu naše teritorije i broj stanovnika, najviše od svih opšzina na Crnogorskom oprimorju – kazao je menadžer Opštine Tivat Zoran Petranović.

Od dosadašnjjeg ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, na kredite njemačke KfW banke otpada 10,2 miliona, sopstvena ulaganja iz budeta opštine su 9,9 miliona, grant Vlade Crne Gore 7,4 , a donacija kFW banke bila je 2,8 miliona eura.

Pored toga, Tivat i Kotor zajedno su sagradili moderno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za potrebe dva grada, vrijedno 10,3 miliona eura, a koje je prošle nedjelje svečano pušteno u rad.

Zoran Petranović
Zoran Petranović

Petranović je dodao da Tivtu u narednih par godina predstoji još i ulaganje od oko 11 miliona eura za što će se opet uzeti krediti njemačke KfW banke. Tim sredstvima gradiće se prevenstveno novi kanalizacioni sistemi i naseljima Gradiošnica i Donja Lastva, te tercijarna mreža u visočijim gradskim zonama koje su već sada pokrivene primarnim i sekundarnim sistemom. Pored toga, tim novcem će se graditi i novi vodovod prema komplesku Luštica bay i dva nova rezervoara za vodu u Gradiošnici.

Nakon toga, ostaje da se kanalizacionom  mrežom pokriju i naselja Radović i Lepetane, a što će prema prvim kalkulacijama koštati još oko 4 miliona eura.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije