15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Završen festival gudača „Svi sviraju, mi muziciramo“

Koncert gudača-Foto Parteli
Koncert gudača-Foto Parteli

Poslednjeg dana VI Festivala gudača, pod sloganom „Svi sviraju, mi muziciramo“ na Trgu sv. Luke nastupio je Festivalski orkestar sastavljen od 35 mladih muzičara iz Kotora, Podgorice, Tivta i Beograda.

Orkestrom je dirigovao Vili Ferdinandi profesor violine u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ iz Podgorice. Prisutne je pozdravila direktorica kotorske Muzičke škole Laura Jovanović.

Program koncerta je bio veoma pažljivo odabran, gdje su se našla djela Vivaldija, Sarasatea, Asića,Elgara i Šostakoviča. Publika je svoje raspoloženje i podršku mladim muzičarima iskazala dugim aplauzima uz raspoloženje i razmjenu pozitivne energije kakvu samo mladost i muzika udruženi mogu da pruže.

Na kraju večeri učesnicima se zahvalila Umjetnički direktor Festivala gudača, prof. Marina Dulović.

Festival gudača - Foto Parteli
Festival gudača – Foto Parteli

„Iako je bilo naporno prethodnih sedam dana za naše mlade muzičare, intenzivan rad u okviru orkestra i master clas radionica, vjerujem da će svi iz Kotora otići zadovoljni sa novim iskustvima i stečenim znanjima. Kotor je ovih dana u dječijim rukama obojen pozorištem, razdraganošću, osmjesima i bilo je zadovoljstvo biti dio čarolije koja se zove Kotorski festval pozorišta za djecu. Vodeći isključivo računa o kvalitetu odabranih programa, što je do sada bio slučaj, vjerujemo u budućnost Festivala jer je Kotor grad koji je oduvijek znao da podrži prave vrijednosti i stvaranje kulturne i intelektualne elite koja ga je oblikovala i pretvorila u ono što on danas jeste.”- kazala je prof. Dulović

Uz zahvalnost Opštini Kotor i Turističkoj Organizaciji koji su prepoznali značaj muzičke umjetnosti i dali podršku razvoju kreativnih sposobnosti mladih muzičara, publika je pozdravila izvodjače kao i predavače na masterclass radionicama, profesore violončela Djordja Bajića iz Beča i Aleksandra Latkovića iz Beograda, kao i prof. violine Vujadina Krivokapića.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije