Zatvaranje festivala “Muzika ljeta 2015”

Festival crnogorskog muzičkog nasljeđa završava se nastupom klape "Harmonija" i Gradska muzika Budve

Gradska muzika Budva
Gradska muzika Budva

Festival crnogorskog muzičkog nasljeđa “Muzika ljeta 2015” koji je održan tokom septembra i oktobra mjeseca u Petrovcu i Budvi i privukao veliku pažnju turista, sopštili su organizatori TO Budva.

Ovogodišnji festival otvorila je Gradska muzika Budve, u srijedu 2. septembra, a u subotu 31. oktobra, na Trgu pjesnika u Starom gradu u Budvi održaće se poslednja dva u nizu koncerata, kada će nastupiti u 16 sati klapa “Harmonija” a od 17 sati Gradska muzika Budve.

Podsjetimo, program se tokom septembra održavao srijedom i subotom na Trgu pjesnika u Starom gradu u Budvi i petkom na šetalištu pored JU „Crvena komuna“ u Petrovcu, a tokom oktobra subotom na Trgu pjesnika u Starom gradu.

Harmonija Budva
Harmonija Budva

Ova tradicionalna manifestacija, koja se organizuje već 10 godina za redom, podrazumijeva gostovanje folklornih ansambala i kvalitetnih klapa i muzičkih sastava sa područja čitavog primorja, a njen cilj je upoznavanje gostiju sa muzičkim nasljeđem nešeg podneblja.

Klapa Castel Nuovo
Klapa Castel Nuovo

Obzirom da se kroz godine organizacije i trajanja pokazala vrlo atraktivnom, posebno za strane goste, ove godine smo Festival pomjerili za period postsezone, što se pokazalo kao odlična odluka budući da su brojni turisti, prvenstveno gosti iz Zapadne Evrope i generalno inostrani gosti u velikoj mjeri posjećivali koncerte, kazali su nam iz TO Budva.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.