3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zasijale diplome „Luča“ u Mješovotoj srednjoj školi „Mladost“ u Tivtu

Maturanti
Maturanti

Dvadeset i troje maturanata Mješovite srednje škole „Mladost“ iz Tuivta dobili su juče na progodnoj svečanosti u toj obrazovnoj ustanovi, diplome „Luča“. U ovog genmeraciji četvoro maturanata dobilo je „Luču“ za petice iz svih nastavnih predmeta tokom svog školovanja i primjerno vladanje, dok su preostalih 19 „lučonoše“ za opšti odličan uspjeh u osnovnoj i srednjoj školi i primjerno vladanje tokom školovanja.

Luče su dobili Nikola Matijević, Katarina Bjelanović, Tijana Bojanić, Milica Vujić, Jovana Gagović, Milica Šćepanović, Slađana Vukasović, Tomislav Papović, Isak Denda, Valentina Marjanović, Isidora Peraš, Igor Vujačić, Milovan Vasiljković, Jelena Mijanović, Dijana Malinić, Marin Burić, Ana Baljak, Marko Mićunović, Anđela Brandmajer, Biljana Jevtić, Đurđina Lopičić, Marijana Đumić i Maja Krasan.

Pored diploma „Luča“, njima su pripale i knjige kojima ih je nagradila direktorica MSŠ „Mladost“ Jovanka Vujačić.

Tijana Bojanic djak generacije
Tijana Bojanic djak generacije

„Dragi maturanti, „Luča“ je kruna vaše istrajnosti, predanosti u sticanju znanja i formiranju vaše ličnosti kroz vaspitno-obrazovni proces. Ovo je dan koji ćete pamtiti, i rado ga se sjećati , podsticajni i svijetli trenutak u vašem životu, trenutak koji će vam uvijek davati snage i volje za dalji napredak i uspjeh. Ona  vas istovremeno obavezuje da nastavite sa uspjehom  i  rezultatima tokom daljeg školovanja. Nadamo se da će znanje koje ste stekli u našoj školi biti odlična osnova za dalji nastavak vašeg školovanja i da ćete predstavljati školu kako i dolikuje, a da će vam iskustva , znanja i vještine stečene tokom srednjoškolskog obrazovanja pomoći da lakše koračate kroz život.“ – poručila je lučonošama profesorica Vujačić.

Maturanti
Maturanti

Za đaka generacije proglašeni su Tijana Bojanić u Gimnaziji i Igor Vujačić u Stručnoj školi, a za poseban doprinos u afirmaciji škole nagrađena je Milica Šćepanović iz Gimnazije. Osim poklon knjige, ova tri učenika su nagrađeni i od „Hypo Alpe Adria“ banke vaučerima od 50 eura. Vaučere im je uručio direktor filijale Petar Mihailović.

Učenica Gimnazije Milica Šćepanović u ime generacije se zahvalila na podršci koju su im profesori pružali tokom četiri godine i tom prilikom uručila umjetničku sliku direktorici škole Jovanki Vujačić u znak zahvalnosti i sjećanja na generaciju.

Maturanti direktorki poklonili umjetničku sliku
Maturanti direktorki poklonili umjetničku sliku

Pored lučonoša nagrađeni su i ostali učenici, i to diplomom i poklon knjigom od strane škole, a koji su u školskoj 2015/16. postizali značajne rezultate na raznim takmičenjima i konkursima.

Najčitanije