15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zapalio se gliser

U akvatorijumu između mula IV Porto Montenegra i zgrade Jedriličarskog kluba „Delfin“ na Seljanovu u Tivtu, danas oko 12.15 došlo je do incidenta koji se srećom, završio bez ozbiljnih posljedica.

Iz za sada neutvrđenih razloga, došlo je do požara na 8-metarskom gliseru po američkog zastavom, registracije DL 07132, a kojim je, prema nezvaničnim informacijama, upravljao jedan ruski državljanin. Vatra je izbila u motornom prostoru glisera na kojem su bile tri osobe, ali niko od njih nije povrijeđen.

Odmah su intervenisali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat sa tri protivpožarna vozila i obezbjeđenje Porto Montenegra koji su sa dva svoja plovila, zapaljeni gliser udaljili od obližnje instalacije za tankovanje jahti gorivom u elitnom tivatskom nautičkom centru, a potom za oko 20 minuta,  i ugasili požar.

Brod na kome je izbila vatra je teško oštećen jer mu je izgorela čitava krma do vodene linije, ali srećom nije bilo posljedica za brojna obližnja plovila i instalacije tivatske marine.

Na lice mjesta stigao je i brod za ekološke intervencije EKO-1 Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore i ekipa pripadnika Odreda za spašavanje Mornarice VCG, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom jer se sa zapaljenog broda nije izlila nafta i ulje u more.

Izvor:S. L.

Najčitanije