3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zanimljiv avgust u Luštica Bay-u

Luštica Bay – avgust 2017

Uzbudljiva ljetnja sezona ispunjena koncertima, operskim večerima i golf takmičenjima u Luštica Bay-u biće nastavljena i tokom avgusta.

„Glamuroznu najavu avgustovskih dešavanja u Luštica Bay-u napravio je koncert svjetski poznatog crnogorskog muzičara, gitariste Miloša Karadaglića, u okviru saradnje sa međunarodnim umjetničkim festivalom KotorArt. Ljeto se kod nas nastavlja u znaku gitare, pa je sljedeći događaj koji organizujemo koncert “The Sound of Bossa Nova“ tokom kojeg će se predstaviti gitarista Dragomir Đorđević Karlo i vokal Aleksandra Bijelić Aleksijević izvođenjem popularnih brazilskih melodija“- kazala je Slavica Milić, marketing menadžerka u Luštica Development.

Novi turističko naselje vrijednoi 1,1 milijardu eura Luštica Bay se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica i polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu.

Kompanija Luštica Development koja stoji iza tog projekta i ove godine podržava tri renomirane kulturne manifestacije u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom i to: međunarodni festival KotorArt, pozorišni festival Purgatorije i Operosa Montenegro festival. Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji, ovi festivali dio događaja izvešće u Luštica Bay-u.

Luštica Bay – avgust 2017

U sklopu saradnje sa Purgatorijama, u okviru XV Međunarodne radionice za duvačke instrumente u petak, 18. avgusta održaće se koncert „Magični limenjaci“ na kojem će na brass instrumentima nastupiti eminentna imena: Mladen Đorđević (truba), Nenad Vasić (horna), Aleksandar Benčić (trombon) i drugi. Kao i uvijek, kada je muzika za brass instrumente na repetoaru, očekuje se veoma zanimljiv program efektnih kompozicija koje domiiraju kod ovih istrumenata. Organizatori koncerta su Muzička škola Tivat i NVO Ars praesentia Boke kotorske, a prevoz za publiku je obezbijeđen, u 20 časova sa stare autobuske stanice u Tivtu.

Međunarodni festival opere – Operosa predstaviće „Crnogorske dive“ u Luštici Bay, 22. avgusta.

„Crnogorske dive“ je performans tri sporana: Marijane Šovran, Milice Milanović i Olivere Tičević iz Kotora, Risna i Bijelog Polja. One će izvesti poznate arije Vivaldija, Mocarta, Belinija, Verdija, kao i operne duete Vivaldija i Mocarta. Muzička pratnja ovog uzbudljivog izvođenja biće poznati gudački kvartet “Rocher” iz Beograda, na čelu sa Radmilom Vardalić. Njihov izvanredni zvuk i iskustvo daju poseban dodir događaju i čvrstu bazu za pjevački čin.

Pored kultrunih dešavanja u Luštica Bayu će se do polovine septembra održavati i tradicionalna golf takmičenja, a u kompleksu se priređuju i večeri filma.

Najčitanije