13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Zajedno za zajednicu”

Šestom u nizu akcija u sklopu projekta društvene odgovornosti “Zajedno za zajednicu”, dvadesetak zaposlenih u kompaniji “Adriatic Marinas – Porto Montenegro“,  danas su završili radove na uređenju enterijera u zgradi područnog odjeljenja tivatske OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi. Porto Montenegro i Opština Tivat zajednički su u proteklih par mjeseci, sredili i upristojili školu-ruinu o kojoj uprava OŠ „Drago Milović“ uopšte nije vodila računa, a što je demonstrirala i danas kada se niko od njenih članova nije pojavio na početku akcije „Zajedno za zajednicu“. Stari montažni objekat koji je izgrađen kao donacija Vlade Švajcarske Tivtu nakon zemljotresa 1979 godine, ulaganjem oko 15 hiljada eura od strane Opštine i Porto Montenegra, te zalaganjem Savjeta roditelja predvođenog Marijom Kašćelan je upristojen, uređen i osvježen, a najznačajnije za djecu je to što će konačno imati fukcionalan, uredan i čist sanitarni čvor. Nakon dužeg vremena, zgrada škole konačno je dobila i oficijelni novi natpis sa imenom te ovrazovne ustanove.

“Adriatic Marinas” je uložio oko 8.500 eura u radove koji su podrazumijevali potpuno renoviranje toaleta, krečenje, lakiranje i postavljanje novih tapeta na zidovima, kao i kupovinu mobilijara za učionice zapuštenog i dotrajalog objekta u kome nastavu pohađa oko 120 mališana uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Opština Tivat izdvojila je preko 6 hiljada eura za sanaciju krova koji je prokišnjavao, dijela fasade i popravku kotla za grijanje škole.

“U završnoj akciji danas zaposleni u kompaniji “Adriatic Marinas” intenzivno rade na estetskom i funkcionalnom uređenju prostorije škole. Farbamo stolariju, okrečićemo zidne površine, postaviti novi kupljeni mobilijar– od novih časovnika, do kreativnih panoa za učionice, držača za jakne i ostalih potrepština za mališane nižih razreda škole. Kroz projekat “Zajedno za zajednicu” zaposleni u kompaniji “Adriatic Marinas” dobiće plaćen slobodan dan, kako bi učestvovali u ovoj akciji. Većina prijavljenih volontera kompanije koji dans ovdje rade su bivši učenici ove škole. Ovo je samo prva faza i mi ćemo saproljeća, intenzivno raditi i na uređenju spoljašnjosti i okoline škole.” – kazao je juče tim povodom PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić koji je i sam zasukao rukave i prihvatio se alata. On se posebno zahvalio Savjetu roditelja i Mariji Kašćelan koja je kako kaže, ljetos, čak i u devetom mjesecu trudnoće, predano radila na pripremi svih aktivnosti za obnovu škole u koju idu njena starija djeca.

Renoviranje skole - radovi-6368_resize“Veoma sam zadovoljan što smo u ovoj zajedničkoj i dobro koordiniranoj akciji uspjeli odraditi dobar dio radova na rekonstrukciji ovog objekta, kako bi ovo zdanje makar malo upriličili i učinili dostojnim boravka naše djece. U drugoj fazi sredićemo saobraćajni prilaz školi i iza zgrade napraviti ograđeno dvorište sa manjim igralištem za djecu.”- kazao je Petar Vujović,savjetnik gradonačelnika Tivta. On je istakao da je ovom akcijom i cijelim projektom “Zajedno za zajednicu”, kompanija Porto Montenegro “dala pravi primjer i pokazala kako se vodi briga o društvenoj zajednici i uopšte, zajendičkom suživotu u Tivtu.”

“Iskoristio bih priliku da pozovem i ostale velike investitore prisutne u Tivtu da slijede ovaj primjer odlične prakse, na dobrobit svih nas.”- zaključio je Vujović.

Inače, sedeća akcija u sklpu projekta “Zajedno za zajednicu” Porto Montenegra biće uređenje spoljašnjosti i okoline sportske dvorane na Župi, sredinom narednog mjeseca.

Najčitanije