13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Zajedno za zajednicu” i naredne godine

Zajedno za zajednicu
Zajedno za zajednicu

Akcija društveno odgovornog poslovanja kompanije “Adriatic Marinas- Porto Montenegro” u Tivtu, pod nazivom “Zajedno za zajednicu” biće nastavljena i u narednoj godini.

Iz Porto Montenegra su pozvali tivatsku javnost da im sugeriše što bi se u narednoj godini na ovaj način, moglo obnoviti ili urediti od javnih objekata u tom gradu.

“Među akcijama koje se planiraju za 2015, su i uređenje terena na Seljanovu i Donjoj Lastvi, renoviranje dječjih igrališta u prigradskim naseljima, uređenje školskog dvorišta OŠ „Drago Milović“, renoviranje nekoliko kabineta u Srednjoj školi „Mladost“, kao i mnoge druge.”- saopšteno je iz menadžmenta Porto Montenegra uz napomenu da je u proteklih deset mjeseci koliko se ovaj prijekat realizuje, renovirano ili urešeno šest popularnih lokacija u Tivtu.

U projektu “Zajedno za zajednicu” zaposleni u kompaniji dobijaju slobodan dan kako bi učestvovali u akcijama u gradu, koje organizuje i finansira sam “Adriatic Marinas”. Do sada su na taj način uređeni dječje igralište u Malom gradskom parku, uklonjeni grafiti na zidovima fudbalskog stadiona “Arsenal”, uređen stadion za mali fudbal, u potpunosti renoviran košarkaški teren u Velikom gradskom parku, poboljšani uslovi na terenu za mali fudbal “Dribling”, uređeno dvorište i hol Sportskog centra na Župi, kao i renoviran enterijer u područnom odjeljenju OŠ “Drago Milović” u Donjoj Lastvi. Sve dosadašnje akcije u projektu “Zajedno za zajednicu” koštale su više od 60.000 eura, a glavni njihov cilj je poboljšanje kvaliteta svakodnevnog života u Tivtu gdje posluje Porto Montenegro.

Inače, projekat “Zajedno za zajednicu” prepoznat je i od strane Fonda za aktivno građanstvo “fAKT” koji ga je nagradio priznanjem “Iskra” za doprinos lokalnoj zajednici, dok je Privredna komora, ovaj projekat ocijenila najboljim iz ovog domena na području Crne Gore.

Izvor:S. L.

Najčitanije