Zajednički nastup na sajmu u Kini

Pine-Foto Boka News
Pine-Foto Boka News

Opština Tivat i kompanije “Adriatic Marinas-Port Montenegro” i ”Luštica Development” najvjerovatnije će zajednički nastupiti na sajamskoj manifestaciji pod nazivom „ 2015 Kina-Zemlje Centralne i jugoistočne Evrope – sajam investicija i trgovine“ ( 2015 China-CEEC Expo on Investment & Trade) koji će se održati u kineskom gradu Ningbo, u periodu od 08-12.juna.

O tome je, kao je juče saopšteno iz lokalne uprave, bilo riječi na sastanku predstavnika ovih kompanija i tivatskih gradskih čelnika, koji je dan ranije, održan u Opštini Tivat na inicijativu Društva prijatelja NR Kine i Crne Gore.

“Sajam„China-CEEC, EXPO 2015“ proistekao je kao jedan od strateških ciljeva sa prošlogodišnjeg sastanka predsjednika Vlada Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope koji se održao u Beogradu, te kao takav predstavlja izuzetnu manifestaciju na kojoj će se okupiti najistaknutiji predstavnici državnih i lokalnih institucija i gradova zemalja Centralne i Jugositočne Evrope i Kine, kao i privrednici iz oblasti turizma, privrede, građevinarstva, obrazovanja, kulture i trgovine. Tokom četvorodnevne manifestacije, učesnici će imati priliku da promovišu resurse i potencijale svojih gradova i zemalja, ali da i kroz direktne pregovore sa predstavnicima kineskih gradova i institucija, kao i njihovim privrednicima, ugovore i konkretnu saradnju i finansijsku podršku za stateške projekte.”- kazao je predsjednik Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore Samir Hadžić.

Sa sastanka u Opštini Tivat
Sa sastanka u Opštini Tivat

On smatra da sajam EXPO 2015 predstavlja “idealnu priliku za Opštinu Tivat i njene investitore da promovišu svoje neiskorišćene turističke potencijale ali i da pokušaju doći do značajnih finansijskih ulaganja kineskih investitora na području Tivta.”

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.