14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Zajednički nastup na “Holiday World 2015” u Pragu

Sajam u Pragu
Sajam u Pragu

Na 24. medjunarodnom sajmu turizma “Holiday World 2015”, u Pragu, jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma, koji se održava od 19. do. 22. februara, svoju ponudu za predstojeću turisticku sezonu, na zajednickom standu, predstavile su lokalne turisticke organizacije opština Tivat, Budva, Kotor, Bar i Ulcinj.

Pored lokalnih turistickih organizacija, svoju ponudu su predstavili i brojni turisticki privrednici.

Na konferenciji za medije i turoperatore u ime Nacionalne turističke organizacije Crne Gore govorila je Ljiljana Čukić, koja je predstavila aktuelnu ponudu za predstojeću ljetnju turističku sezonu, planirane manifestacije, kulturne i zabavne sadržaje, ponudu za aktivan odmor i pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

Nakon press konferencije priređena je degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda tokom koje su novinari imali priliku da od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede dobiju detaljnije informacije o novitetima i specifičnostima ponude.

Sajam u Prag
Sajam u Pragu

Češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta saobraćati sa Crnom Gorom, dva puta nedjeljno na relaciji Prag- Podgorica-Prag, svake srijede i subote, od 30. maja do 26.septembra.

Tokom 2014. godine Crnu Goru je posjetilo preko 26.000 turista iz Češke koji su ostvarili približno 170.000 noćenja.

Prag sajam
Prag sajam

Na sajmu „Holiday World„ učestvuje 700 izlagača iz 46 zemalja, a očekuje se više od 30.000 posjetilaca. Ujedno se održavaju i međunarodni sajam gastronomije “Top Gastro” i specijalizovani turistički sajmom za golf “Golfshow”.

Najčitanije