12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaigrana pedala

Zaigrana pedala

Psihološkinja Maja Bonačić iz Hrvatske sutra, 27. marta, će u okviru dešavanja Zaigrana pedala, održati provo u nizu predavanja  o važnosti igre u radu s djecom s poremećajima iz autističnog spektra. Predavanje će biti održano u Herceg Novom, u Gradskoj kafani u 18 sati, a cilj mu je pružanje savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam.

Bonačić je magistar psihologije, bavi se psihološkom procjenom i ranom intervencijom i vrhunska je sportistkinja, te aktuelna državna prvakinja u dugom triatlonu.

Sva predavanja održava na volonterskoj osnovi i cjelokupan dolazak i angažman realizuje na taj način.

Zaigrana pedala, koju ove godine organizuje hrvatska udruga Oblačić u osam gradova Hrvatske i Crne Gore, uslijediće povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. aprila. Podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružaju Fondacija Ognjen Rakočević, Triatlon Savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID i Multisport akademija Mayer.

Događaj su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, hotel Franza u Baru, Gradska kafana u Herceg Novom, Tempo iz Podgorice i KIC Budo Tomović.

Bonačić će, nakon Herceg  Novog, u toku pet dana održati dvosatna edukativna predavanja o autizmu u Kotoru, Baru i u Podgorici, gdje će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multisport akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju Ognjen Rakočević

 

Najčitanije