8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Zagreb – direktan prenos mise posvećene Svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću

Leopold Bogdan Mandić
Leopold Bogdan Mandić

Hrvatska radiotelevizija u nedjelju 17. aprila od 11 sati na Prvome programu (HRT – HTV 1) i Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) direktno će prenositi misu posvećenu Svetomu Leopoldu Bogdanu Mandiću iz župne crkve u zagrebačkoj Dubravi koja nosi njegovo ime.

Neraspadnuto tijelo svetoga Leopolda ovih se dana nalazi u Zagrebu, a nakon zagrebačke katedrale bit će izloženo i u crkvi u Gornjoj Dubravi. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će kotorski biskup. monsinjor Ilija Janjić.

Sveti Leopold Bogdan Mandić drugi je kanonizirani hrvatski svetac, rođen je u Herceg-Novome, a veći dio života proveo je u Padovi. Cijeli svoj život posvetio je ispovijedanju te sjedinjenju Istočne i Zapadne Crkve unutar slavenskih naroda. Jedan je od dvaju svetaca koje je papa Franjo izabrao za zaštitnike Svete godine milosrđa.

Cjelokupno je događanje pobudilo zanimanje vjernika i javnosti. Ceremoniju dočeka tijela svetoga Leopolda Bogdana Mandića na Hrvatskoj radioteleviziji u srijedu 13. aprila pratilo je više od 110 000 gledalaca, a Hrvatska radiotelevizija signal je za tu prigodu besplatno ustupila i drugim hrvatskim televizijskim kućama.

Leopold Bogdan Mandić u Zagrebu- foto Hina
Leopold Bogdan Mandić u Zagrebu- foto Hina
Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije