9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Zabavni sadržaji u “Regentu” povodom Noći vještica

Regent Porto Montenegro - Halloween
Regent Porto Montenegro – Halloween

Kraj oktobra u hotelu “Regent Porto Montenegro” i ove godine proteći će u znaku Noći vještica – praznika popularnog u anglosaksonskim zemljama, koji se obilježeva 31. oktobra, a karakterišu ga kostimiranje u mitološke likove, brojne zabave i izrezbarene bundeve.

“Halloween žurka” u Library Bar-u zakazana je za subotu u 20.30 časova, a proteći će u znaku inspirativnih kostima i “opasnih” koktela.

“Regent-ovi” koktel majstori i ovog su se puta potrudili pa će se na poslužavnicima naći „Bloody Mary“, koktel krv-crvene boje, koji u osnovi sadrži votku i sok od paradajza uz specijalne dodatke ekstrakta celera, Vorčester sosa, svježe cijeđenog limuna i Tabasko sosa. Posebno atraktivan biće „Monkey Brain“, slatkastog ukusa breskve. Jedan od posebnih sastojaka na samom dnu čaše stvoriće šaru koja asocira na moždane vijuge. Za one koji uživaju u egzotičnim ukusima tropskog voća tu je „Devil Eye“ sa džinom u osnovi, sirupom od plave pomorandže, likerom od kivija, sirupom od tropskog voća i sokom od jabuke.“- kazala je juče tim povodom Branka Čelanović iz PR službe „Regenta“

Ulaz na “Haloween žurku” je slobodan, a svi prisutni uživaće u muzičkom izboru DJ-a i zalogajčićima specijalno kreiranim za ovu priliku.

Tematska večera povodom Noći vještica biće održana 31. oktobra, u 19 sati, u restoranu Dining Room. Bundeva i drugi jesenji plodovi bili su okosnica inspiracije glavnog kuvara, pa će se na meniju od 4 slijeda naći: slani tart sa zečetinom i kozjim sirom, njoke od bundeve, pečurke, teletina, slatki tart od bundeve sa kremom od mliječne čokolade i vanilom. Specijalni hotelski paketi koji uključuju jedno odnosno tri noćenja, doručak, tematsku večeru, slobodan pristup „Regent“ spa centru i druge posebne popuste, biće dostupni uoči ovog praznika.

U sklopu akcije „Bundeve za osmjeh“ hotel „Regent“ priprema poseban Halloween ručak u dobrotvorne svrhe, i to u petak 30. oktobra u Gourmet Corner-u, od 12 do 16 časova. Na meniju će se naći supa od bundeve, lazanje sa bundevom i paradajzom, slatki tart sa bundevom, a sve raspoređeno u 3 slijeda. Svi prihodi od ručka biće donirani za liječenje petogodišnje djevojčice Anastazije Đurović iz Tivta.

Noć vještica - Porto Montenegro
Noć vještica – Porto Montenegro

Što je Haloween ?

Noć vještica ili Halloween (skraćeno od All Hallows’ Eve) obilježava se uoči praznika Svih svetih po gregorijanskom kalendaru. Proslava se vremenom iz Irske, SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda proširila na cijeli svijet, a nastala je na temelju keltskih paganskih obreda u slavu žetve. Danas se slavi, kao zabavni festival koji uključuje maskiranje u mitološke likove poput vještica, vampira i duhova, gledanje horor filmova, sve u svrhu zabave i zastrašivanja kako bi se, po vjerovanju, otjerala smrt.

Izvor:S. L.

Najčitanije