16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

XIII Međunarodni Žućenica fest – ”Pjat od žućenice” – foto

Tradicionalna kulturno–gastronomska manifestacija ”Pjat od žućenice”, u sklopu  XIII Međunarodnog Žućenica fest-a otvorena je u subotu  na gradskoj rivi Pine u Tivtu.

Šesnaest ekipa sa preko 150 kulinara amatera, zaljubljenika u žućenicu, predstavili su jela ove najpoznatije jestive trave u Boki Kotorskoj. Predstavljeno je i degustirano više od 200 jela sa žućenicom.

Žućenica fest 2017.

Posjetioci su po prvi put bili u prilici degustirati neka nova jela od žućenice, poput paprika punjenih žućenicom, tulumbe od žućenice…

Na ovogodišnjoj fešti učestvovali su, pored tivatske Organizacije žena, Kolo srpskih sestara,  Hotel Pine, Buregdžinica ”Dute ”, NVO ” Harlekin ”, Luštica bay, Fakultet za mediteranske studije, Radio Tivat, Bokeški forum, Aktiv žena Socijal demokrata, Organizacija žena Risan, NVO Ruke iz Herceg Novog, Restorana ” Mali raj ” iz Igala, Srednje i Više ugostiteljske škole  ”Sergije Stanić ” iz Podgorice, Kavačka alla maka, ekipa iz poljskog grada Skočova.

Na otvaranju „Žućenica festa“, brojne goste i turiste pozdravili su jedan od osnivača fešte Mašo Čekić i direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

Žućenica fest 2017.

Dok su stotine gostiju uživale u degustaciji jela, mediteranski štimung upotpunio je nastup Gradske muzike Tivat, a fešta se nastavila  nastupom poznate splitaska klape „Rišpet“ sa jedrenjaka MCG  „Jadran“.

Više fotografija na našoj facebook strani.

 

Najčitanije