18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Wild Joe” pobjednik prve etape regate “Tisuću otoka”

Mađarska jedrilica “Wild Joe” sa komilarom Martonom Josza-om, pobjednik je prve etape četvrte po redu velike međunarodne regate “Tisuću otoka”, u realnom vremenu. Kao drugoplasirana, cilje prve etape ispred tivatskog nautičkog centra Porto Montenegro, danas je prošla austrijska jedrilica “Green Dragon” sa Benediktom Claubergom za kormilom.

Da bi prešli 277 nautičkih milja dugu etapu od Rijeke gdje je regata počela do Tivta, skiperu i posadi broda “Wild Joe”, trebalo je nešto manje od 50 sati plovidbe. Za to vrijeme vjetar se mjenjao od desetak čvorova brzine, do potpune bonace, a bilo je dosta kiše.

Danas do kraja dana očekiva se dolazak u Tivat i preostalih dvadesetak krstaša – učesnika ove regate koju priređuju JK “Scor”,  Udruženje “Val” iz Rijeke i Porto Montrenegro. Na regati jedre brodovi i posade iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore.

U akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, 21. septembra održaće se i regata pod nazivom „Hiljadu ostrva +2“ u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro, kada će jedriličari iz Tivta imati priliku da jedre sa učesnicima međunarodne jadranske regate i takmiče na regatnom polju od Tivatskog zaliva do ostrva Gospe od Špkrpjela i Svetog Đorđa pred Perastom i nazad.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije