Vulović: Žele me ubaciti u brlog svog nečasnog i prljavog posla u vezi sa lokacijom Turski rt – Verige

“Nažalost, obavili smo to toliko dobro da nam je to i bila smetnja za budući rad, lokacija sa koje je odneseno na tone smeća, što iz mora, što sa kopna, na kojoj je nasuto više od 100 kubnih metara pijeska, postavljene klupe, wc kabine, kante za smeće, dovedena električna energija u dužini od 800 metara, urađen priključak za vodu, napravljene stepenice prema svetioniku i sve ono što je bilo potrebno da to mjesto postane omiljenim svratištem za brojne goste i mještane” – sopštio je Vulović

Verige - Foto Mark Sims Boat International
Verige – Foto Mark Sims Boat International

Veoma cijeneći brigu Opštinskog odbora DPS-a Kotor da istina bude na prvom mjestu, želio bih ovom prilikom da se obratim ovoj družini istinoljubivih članova političko-interesne grupacije čije je štetočinsko i destruktivno djelovanje veoma vidljivo i prepoznatljivo, kako na prostoru naše opštine, tako i na državnom nivou, saopštio je danas Špiro Vulović, potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Kotor.

“Veoma se radujem činjenici da su mi dali povoda da, poslije toliko godina laži, prevara, obećanja, zastrašivanja i svega onoga što priliči ovakvoj družini koja funkcioniše na mafijaškim principima, konačno i ja kažem ono što znaju gotovo  svi građani Boke, prije svega  moje komšije i mještani, do čijeg mi je mišljenja i suda veoma stalo. S obzirom na to da na ovom prostoru moja porodica živi prilično dugo vremena, mogu reći da sam više nego dobro upoznat sa svim nepočinstvima i prevarama DPS sekte koja, mene sada, želi ubaciti u brlog svog nečasnog i prljavog posla u vezi sa lokacijom Turski rt – Verige”, istakao je Vulović.

On je dodao da je život njegovih predaka i potomaka je vezan za ovo mjesto, i iz tog razloga je 2005. godine odlučio da zajedno sa mještaninom i komšijom pokuša da bar donekle, sredi i oplemeni taj, do tada, smećem natrpan prostor.

“Nažalost, obavili smo to toliko dobro da nam je to i bila smetnja za budući rad. Lokacija sa koje je odneseno na tone smeća, što iz mora, što sa kopna, na kojoj je nasuto više od 100 kubnih metara pijeska, postavljene klupe, wc kabine, kante za smeće, dovedena električna energija u dužini od 800 metara, urađen priključak za vodu, napravljene stepenice prema svetioniku i sve ono što je bilo potrebno da to mjesto postane omiljenim svratištem za brojne goste i mještane. A s obzirom na to da se lokacija nalazi u zoni Morskog dobra, sve je rađeno u skladu sa dogovorom sa njima. Zauzvrat smo tražili da nam se odobri postavljanje montažno-demontažnog objekta cca 15 metara kvadratnih, koji ni u kom slučaju ne bi narušio ambijentalnu cjelovitost prostora, kao ni pogled na Perast i peraška ostrva, a nemajući ni u  primisli da će nekome nekada biti dozvoljena gradnja 190 metara kvadratnih bunkera koji se sada tamo nelegalno gradi. Konačno, 2007. godine dobijamo odobrenje za postavljanje drvenog tipskog objekta od osam metara kvadratnih, sa obrazloženjem da se na tom prostoru nikakav objekat većih gabarita ne može graditi iz razloga što tadašnji Zavod za zaštitu spomenika kulture ima negativno mišljenje o gradnji, pa čak i traženih 15 kvadratnih metara montažno-demontažnog objekta. Jedini razlog zbog kojeg smo uspjeli održati i takav objekat od osam kvadratnih metara do 2009, kada je pod čudnim okolnostima izgorio je taj što je tada bilo još dosta atraktivnih lokacija na čitavom području Crne Gore, pa su DPS skakavci i njihovi koaliciono-interesni kompanjoni imali dovoljno prostora za uzurpacije”, istakao je Vulović.

Po njegovim riječima, već sljedeće godine dozvoljava im se postavljanje samo drvenog objekta od četiri metra kvadratna, uz obrazloženje da je novim prostornim planom na toj lokaciji dozvoljeno postavljanje samo te kvadrature objekta.

Špiro Vulović
Špiro Vulović

“Tako da narednih godina ta lokacija ponovo poprima izgled deponije, s obzirom na to da nijesmo produžavali ugovor sa Morskim dobrom. Ali kako su skakavci pomalo glodali i sakatili jednu po jednu atraktivnu lokaciju, tako sada dođoše na red i Verige, prije svega zahvaljujući servilnosti lokalnih vlastodržaca, koji su iz ličnih interesa radili sve na štetu grada i opštine koju predstavljaju. Tako odlučiše ekspresno da se na Verigama radi objekat od ni manje ni više nego 190 kvadratnih metara. Treba li napominjati da su sve dozvole, licitacije, projekti, idejna i konačna rješenja urađeni za nekoliko dana, a za Ginisa je dozvola koja je dobijena od Uprave za zaštitu kulturnih dobara, tj. gospođe Miranović, istog dana kada je i tražena, sa sve falsifikovanom dokumentacijom dobijenom od investitora. O tome lokalpoltroni iz Opštinskog odbora DPS-a, naravno, ne smiju da pitaju jer dobro znaju po čijem je diktatu sve urađeno.Tender raspisan od strane Morskog dobra za ovu lokaciju glasio je na 190 kvadratnih metara, tačno onoliko za koliko je investitor imao već pripremljen projekat”, kazao je Vulović.

On je rekao da je tačno da je učestvovao na tenderu za koji je znao da je raspisan zbog “njihovih pulena i po njihovoj mjeri”, ali jedini razlog za njegovo pojavljivanja tamo je da se po ko zna koji put uvjeri dokle može da ide “njihova beskrupuloznost i bezočnost”.

Verige - Foto Boka News
Verige – Foto Boka News

“Kada već nijesam mogao dobiti lokaciju godinama unazad, ni sa skromnih 15 kvadratnih metara, u vremenu kada vi Verige još nijeste ni vidjeli od mnogo unosnijih poslova kojima ste bili zauzeti, zar neko može pomisliti da sam nešto očekivao ovoga puta kada je ostalo tako malo toga što jos nijeste okupirali. Tačno je i da sam izgubio za 100 eura, ali ne onih koje vi pominjete, nego za 100 eura koje  ste uvjek imali da ponudite više od svake moje ponude. Tako sam mogao ići i do 100.000 eura, vi biste uvijek imali tih 100 eura više. Nije čudo ako se zna ko stoji iza vašeg projekta i  kako pare zarađujem ja, a kako do njih dolazite vi. Vjerovatno da sam ja u toj situaciji bio nečiji brat, ujak, ili kum tih 100 eura bi prevagnulo na moju stranu. Ali pošto ja i vi nikada ne možemo biti na istoj strani, meni na čast, vama na sramotu, onda se sve završilo kako ste i zamislili. Moram vam priznati da ste u mom slučaju uspjeli samo u jednome, a to je da mene sa 50 godina starosti i 31 godinu uspješne pomorske karijere natjerate da po prvi put u životu pristupim jednoj političkoj partiji, Demokratama. Demokratama, koji će vam do poslednjeg vašeg časa biti kost u grlu i koji će zabiti posljednji ekser u kovčeg vaših nepočinstava, i poslati vas tamo odakle se nećete više nikada vratiti u poziciju da odlučujete o bilo čemu, jer ste dokazali da ste i moralno i profesionalno na najnižoj mogućoj tački”, objasnio je Vulović.

On kaže i da potpuno razumije “njihov strah od Demokrata”.

Verige objekat u izgradnji-foto Boka News
Verige objekat u izgradnji-foto Boka News

“Kako su u strahu velike oči, tako je za očekivati da vašim nesuvislim izjavama i činjenjima pokušavate diskreditovati one od kojih vam prijeti najveća opasnost. Sebe ste dovoljno diskreditovali u kontinuitetu evo poslednjih 30 godina, a mi vam nećemo dati za pravo da vašim lažima i podmetanjima i pomislite da imate ikakvog osnova da nas možete napadati i blatiti, a sve u cilju očuvanja pozicija sa kojih neminovno odlazite. Polako, ali sigurno”, zaključio je Vulović.

1 komentar

  1. Tužno, da tužnije ne može biti! Zar je moguće da se ovakve stvari dešavaju u vremenu kada Crna Gora pokušava urediti državu i “ući” u Evropsku uniju?

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.