15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Vujanović: Razvojne šanse Herceg Novog su investicije i preduzetništvo

Vujanović sa novinarima
Vujanović sa novinarima

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, danas je prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine Heceg-Novi, na kojoj je čestitao građanima, odbornicima, predsjednici opštine i predsjedniku Skupštine opštine praznik, a potom u susretu sa novinarima iskazao zadovoljstvo  „realnim optimizmom“  koji je prepoznao u riječima predsjednice opštine.

Predsjednik Crne Gore je poželio da se najavljene investicije realizuju planiranom dinamikom.

„Herceg Novi nesumnjivo dobija nove vrijednosti, novi kvalitet i uslove za bolji ekonomski ambijent i bolji životni standard njegovih građana, a resursi kojima raspolaže daju mu šansu za nove investicije koje predstavljaju važnu dimenziju razvoja. Ovo je prostor koji  nudi i  sjajne šanse za preduzetništvo. Mislim da je napravljen dobar model stimulisanja preduzetništva i vjerujem da će to biti iskorišćeno maksimalno u korist svih građana Herceg Novog, rekao je Vujanović. On je poželio opštinskoj upravi da u tome  uspije, da ima dobru komunikaciju sa Vladom i sa svim međunarodnim organizacijama koje su posvećene podsticaju razvoja Herceg Novog.

Maksimalna podrška kandidaturi Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture

Predsjednik Crne Gore je  u razgovoru sa novinarima rekao da maksimalno podržava kandidaturu Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture.

„Iskreno se nadam da će Herceg Novi dobiti ono što je zavrijedio. Mislim da treba da bude prijestonica kulture jer i tradicija i  vrijednosti Herceg Novog to zaslužuju. Uvjeren sam da u Crnoj Gori postoji puna podrška, da i region daje tu podršku i ubjeđen sam da je realna šansa da Herceg Novi dobije status prijestonice kulture Evrope 2021. godine“, izjavio je Vujanović.

On je kazao da je razgovarao sa predsjednicom opštine o  aktivnostima koje se preduzimaju tim povodom i izrazio nadu da će Herceg Novi i kroz tu promociju pokazati svoju punu vrijednost.

„Herceg Novi zaista zaslužuje da bude prijestonica kulture i mislim da svi u Crnoj Gori to treba da podržimo. Ubjeđen sam da ta podrška ne nedostaje i ja očekujem da će bogata kulturna baština i bogatstvo događaja kulture u Herceg Novom biti preporuke za to. Iz sve snage i sa ovog mjesta pozivam da se razumije ova ambicija Herceg Novog  zasnovana, ne samo na emociji i želji, već i na realnim vrijednostima koje ima Herceg Novi“, kazao je Vujanović..

Predsjednica opštine Nataša Aćimović zahvalila se predsjedniku Crne Gore na prisustvu proslavi Dana opštine. Ona je još jednom svim građanima čestitala praznik  i poželjela da im svi dani u svakom smislu budu lijepi kao današnji dan.

Najčitanije