9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Vrijeme – puno sunca i topline, moguća magla, krajem sedmice malo hladnije

Photo: Zoran Nikolić - Photo: Zoran Nikolić
Photo: Zoran Nikolić

Iako je svijetli dio dana sve kraći, iz dana u dan temperature vazduha lagano rastu. More i dalje doseže natprosječno toplih 20 Celzijevih stepeni. Natprosječno toplo vrijeme nastavit će se čitave sedmice. Ne samo da neće biti kiše, nego ćemo imati i dosta sunca. Od sredine sedmice značajno će porasti mogućnost za pojavu magle, uglavnom u unutrašnjosti ali i na moru.

Danas

Malo do umjereno oblačno, u južnim i centralnim predjelima sa više sunčanih intervala. Povremeno će duvati, uglavnom, slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 15, najviša dnevna od 13 do 24 stepena.

Period utorak-subota

Nastavlja se za ovo doba godine neobično dug period suvog, uglavnom sunčanog i toplog vremena. Tokom utorka i subote biće male ili umjerene, a u sjevernim predjelima povremeno i povećane oblačnosti. Naredna dva tri dana povremeno će duvati umjeren, a u subotu umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura vazduha u južnim i centralnim predjelima u manjem kolebanju, na sjeveru u utorak u manjem, a u subotu nešto izraženijem padu. Ujutru na sjeveru po kotlinama često magla ili niska oblačnost.

Latinsko jedro - Foto Zoran Nikolić
Foto Zoran Nikolić

Najčitanije