16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Vrijeme – gdje je palo najviše kiše

Ljuta - foto Z. Nikolić
Ljuta – foto Z. Nikolić

U utorak će u Crnoj Gori biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali povremeno i kiša ili pljusak sa grmljavinom, naročito poslijepodne.

Vjetar slab do umjeren, južnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 17, najviša dnevna od 17 do 26 stepeni.

Količina padavina u CG
Količina padavina u CG

Gdje je palo najviše kiše

Aktualna ciklona donijela je ekstremne količine kiše u mnogim mjestima Crne Gore. U mnogim mjestima je od nedjelje ujutro do ponedjeljka ujutro, u 24 sata palo više od 100 litara kiše, a na nekoliko lokacija  i više od 200 litara kiše, javlja crometeo.hr

Najviše kiše je izmjereno u Cetinju, čak 242 litre na kvadratni metar. Njeguši 233, Kotor 213 litara, Tivat 178 litara, Budva 57, u Herceg–Novom samo 10 litara po metru kvadratnom.

U Ulcinju su pale 163 litre kiše, a to je trostruka prosječna mjesečna količina kiše.

U Podgorici je palo 116 mm, a to je dva puta više od mjesečnog prosjeka za jun. 13. jun 2016. je u Podgorici donio i novu rekordnu dnevnu količinu kiše za šesti mjesec u godini. Ukupna količina kiše koja je u Podgorici pala od početka godine se približila brojci od 1400 litara. Time je ova godina dosad ekstremno kišna, a takva će ostati i da do kraja klimatološkog ljeta, tj. do početka septembra a da ne padne ni kap kiše.

/crometeo.hr/

Najčitanije