12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Vrijeme – kupanje na pragu novembra!?

Vrijeme - Boka - foto public domain
Vrijeme – Boka – foto public domain

Vremenske prilike kao da ne prate uobičajene scenarije ovoga oktobra. Posljednja dekada mjeseca prosječno je najhladnija, no zadnjih nekoliko dana svjedočili smo značajnom zatopljenju.

Da se ipak nalazimo u jeseni podsjećaju nas noćne i jutarnje temperature. Temperaturne varijacije u svega nekoliko sati nisu nimalo zahvalne kada je u pitanju odijevanje, jer nam ujutro treba gotovo zimska odjeća, a danju su i kratki rukavi sasvim dovoljni.

More u velikom dijelu i dalje doseže toplih 20°C pa je kupanje na kraju oktobra itekako moguće. S obzirom da će se natprosječna toplina nastaviti i početkom snovembra, kao rijetko kada do sada, kupanje u toplom moru bit će moguće i u posljednjem mjesecu klimatološke jeseni!

Prognoza vremena period ponedjeljak-petak:

Pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. U sjevernim predjelima, ujutru po kotlinama magla ili povećana niska oblačnost koja se ponegdje može zadržati i tokom većeg dijela dana. U četvrtak, tokom drugog dijela dana, ponegdje uz promjenljivu oblačnost, uglavnom na primorju i u zapadnim predjelima moguća je kratkotrajno kiša. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Najviša dnevna temperatura vazduha bez bitnijih promjena, a od četvrtka u blagom padu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije