9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Vox populi kaže da Tivat ima najljepšu novogodišnju dekoraciju u Crnoj Gori

Tivat za doček 2017.
Tivat za doček 2017.

Sudeći prema glasivima čitalaca portala mondo.me, ulaganje tivatskih opštinara od 69 hiljada eura u novu svjetlosnu novogodišnju dekoraciju tog grada se isplatilo.

Naime, u anketi koju je taj portal priredio, na pitanje koji crnogorski grad ima najljepšu novogodišnju dekoraciju, Tivat za sada ubjedljivo vodi sa 53 odsto glasova. Daleko na drugom mjestu sa 24,7 posto glasova je Bar, a na trećem Nikšićsa 23,18 odsto. Slijede Herceg Novi, Podgorica  i Budva sa procentom glasova „tek nešto iznad cenzusa“, kako bi to rekli političari.

Tivat za doček 2017.
Tivat za doček 2017.

Tivat ove godine prvi put priređuje doček Nove godine na otvorenom, na gradskoj rivi Pine, gdje se priprema bogat zabavni program sa zagrebačkim rok sastavom „Prljavo kazalište“ kao zvijezdama večeri. Stoga su se gradski oci maksimalno potrudili da sa novom svjetlosnom dekoracijom čiji je akcenat upravo na Pinama, i prilazima rivi u centru grada, dodatno doprinesu uživanju više hiljada posjetilaca koji se očekuju „u najluđoj noći“, ali i ostalim danima, počev od 26.decembra kada na Pinima počinje boat i raznovrstan svakodnevni praznični program, što će trajati do 2.januara.

Tivat za doček 2017.
Tivat za doček 2017.

Svoj dopinos ljepšem prazničnom izgledu grada dao je i Porto Montenegro čije su tehničke ekipe atraktivnom svjetlosnom dekoracijom, pored djelova tamošnjih zgrada, ukrasile više desetina stabala drveća i palmi posađenih na javnim površinama u tom nautičkom naselju.

Izvor:S. L.

Najčitanije