14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Volonterska akcija na Kotobiljskom izvoru

Kotobiljski izvor

Akcijom uređenja platoa Kotobiljskog izvora i  okoline u Herceg Novom u subotu, 22. aprila će biti obilježen Dan planete Zemlje.

Pozivamo  građane dobre volje, sportske organizacije, NVO-e, da zajedničkim  radom doprinesemo kvalitetu našeg zaleđa i afirmaciji očuvanja zdrave  životne sredine.

Okupljanje kod Kotobiljskog izvora planirano je u 10  sati. Do Kotobiljskog izvora, možete doći na tri načina: automobilom iz  Meljina (oko 7 minuta vožnje), pješke iz Herceg Novog markiranom  stazom od glavne autobuske stanice (oko 1h), odnosno, biciklom iz  Meljina (oko pola sata).

-Obezbjeđujemo ručni alat, sadni materijal i reznice mediteranskog  bilja, a bilo bi poželjno da volonteri imaju svoje rukavice za rad. -U akciji mogu učestvovati i maloljetna lica, uz nadzor roditelja ili  staraoca.

-Posao na ozelenjavanju platoa Kotobiljskog izvora i uređenju okoline  bi trajao oko 2 sata, nakon čega se družimo iz roštiljski program.

Organizatori volonterske akcije su Sekretarijat za društvene  djelatnosti i ekologiju i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Najčitanije