Volonteri čistili priobalje

U Tivtu održana velika ekološka akcija

Zeleni tim Opštine Tivat u saradnji sa Komunalnim preduzećem , JP “Morsko dobro”, kompanijom “Adriatic Marinas-Porto Montenegro” i lokalnim ribolovačkim, ronilačkim i jedriličarskim klubovima , danas je organizovao veliku ekološku akciju čišćenja morskog dna i obale.

Volonteri – članovi ronilačkih i drugih klubova što imaju veze sa more, školska djeca, građani, aktivisti Mjesnih zajednica, čak i strani turisti, članovi Planinarskog kluba “Vjeverica” iz Kotora, te zaposleni u kompaniji “Porto Montenegro”, čistili su od smeća obalu, plaže, te morsko dno u blizini popularnih kupališta. Sakupljeni otpad i razne predmete koje su ronioci izvuikli iz mora, pokupili su komunalci i odvezli na deponiju.

“Željeli smo da se priključimo ovoj akciji kako bi dali doprinos lokalnoj zajednici, podigli svijest o očuvanju morskog dna i kvaliteta morske vode u Bokokotorskom zalivu. Zadovoljstvo mi je što su sa nama i neki od članova Kluba posade, kojima je matična luka Porto Montenegro, i koji borave i po nekoliko mjeseci u Tivtu. Imaju svijest o očuvanju prirode u zemlji u kojoj borave – te se nadam će ovo biti samo jedna u nizu akcija koje smo podržali kao Klub članova posade.”- istakla je jedna od učesnica akcije, Helen Quin, koja radi u kompaniji “Adriatic Marinas- Porto Montenegro”.

Ta firma je za sve volontere obezbjedila hranu i piće, ali i pokrila troškove lokalnog ribolovačkog kluba “Arsenal”, za čišćenje morskog priobalja na plažama na Seljanovu.

Čišćenje je inače, obavljeno na lokacijama Verige – Opatovo, Donja Lastva od hotela „Kamelija” do ponte Seljanovo, Tivat od hotela „Mimoza” do hotela „Palma”, te na potezu lučica Kalimanj–plaža Belane-Župa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.