10 C
Kotor

Slušaj online radio

Vojvođani se predstavili izložbom „Ala smo se naodmarali”

Izložbe Muzeja Vojvodine iz Novog Sada pod nazivom „Ala smo se naodmarali” koja je sinoć otvorena u kotorskoj Galeriji solidarnosti izazvala je veliku pažnju posjetilaca.

Autorke Milkica Popović i Agneš Ozer na jedan originalan način predstavile su dokumentarnu postavku vezanu za period od početka razvoja vojvođanskog turizma od drugoj polovini 19.vijeka do osamdesetih godina 20.vijeka

„Od dragocjene pomoći bili su nam i privatni kolekcionari, veliki broj naših sugrađana koji su nesebično podjelili sa nama svoje uspomene. Radi se o izložbi čije je vizuelno rješenje dao mr. Darko Vuković, dok je tehničku realizaciju pružila ekipa našeg muzeja. Postavljena je tokom maja prošle godine u Novom Sadu i tom prilikom na naše veliko zadovoljstvo naišla na veliku pažnju i interesovanje javnosti. Nakon Novog Sada ona je počela da putuje kao i Vojvođani na svoje omiljene destinacije, pa su je tako već vidjeli u Puli, Rijeci, Pančevu – kazala je Direktorica muzeja Vojvodine istoričarka i muzejska savjetnica dr Agneš Ozer.

Istoričarka umjetnosti i muzejska savjetnica zaposlena u muzeju Vojvodine u Novom Sadu, Milkica Popović kazala je da je počastvovana što ima priliku da predstavi izložbu koja govori o običajima Vojvođana, koji su najčešće svoje slobodno vrijeme provodili pored rijeka, jezera i banja svog bližeg okruženja, a nešto kasnije odmarali bi na obali Jadranskog mora ili na planinama nekadašnje Jugoslavije.

Izložba „Ala smo se naodmarali”
Izložba „Ala smo se naodmarali”

Brojne posjetioce na početku večeri pozdravili su istoričarka umjetnosti Marija Mihaliček, ispred Galerije solidarnosti i direktor OJU„Muzeji” Kotor Andro Radulović.

Izložba „Ala smo se naodmarali”
Izložba „Ala smo se naodmarali”

U muzičkom dijelu nastupila je muška klapa Jadran iz Tivta.

Najčitanije