Vodovod H.Novi: Restrikcije vode od subote

HN kula
Herceg Novi

Zbog izvođenja sanacionih radova na sistemu Hidrolektrane na Trebišnjici  i HE Dubrovnik od 17. oktobra do 5. novembra biće obustavljen dotok vode sa vodostana Plat.

Iz D.O.O Vodovod i kanalizacija Herceg-Novi su saopštili da će u ovom periodu u sistemu za vodosnabdijevanje biti na raspolaganju 160  litara vode u sekundi sa izvorišta Opačica u Zelenici i dodatnih 50 litara iz Regionalanog Vodovoda,sa kojeg će snabdijevati potrošače u Kamenarima i Bijeloj.

Nakon završetka izgradnje cjevovoda u Konavlima biće obezbjeđeno dodatnih  60 litara u sekundi sa izvorišta u Karasovićima. Kako količine vode na raspolaganju neće biti dovoljne za kontinuirano vodosnabdijevanje svih potrošača prinuđeni smo uvesti restriktivni režim vodosnabdijevanja, saopšteno je iz Vodovoda. U navedenom periodu potrošači će dobijati vodu dva puta dnevno po dva sata prema  uobičajenom rasporedu:

Restrikcija vode od 17 oktobra do 5.novembra.

  • Naselja od Sutorine do Savine imaće vodu od 7 do 9 i od 19 do 21 sat.
  • Naselje od Meljina do Baošića od pet do sedam  i od 17 do 19 sati.
  • Za Sušćepan, Ratiševinu , Šćepoševiće i Žvinje biće obezbijeđene cisterne po potrebi.

Mole se potrošači da maksimalno racionalno koriste vodu , kako bi se ista mogla isporučivati u navedenim  terminima.

 

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.