16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlasnici šankova organizuju performans ispred Starog grada

Budva - foto Boka News
Budva – foto Boka News

Nekadašnji zakupci tri šanka ispred zidina budvanskog Starog grada protestovaće večeras, jer ih je lokalna uprava izbrisala iz Plana privremenih objekata, istovremeno ostavivši dva druga šanka da rade.

Performans će u 22.30 organizovati zakupci bivših šankova “Fortaleza“, “Sailor“ i “Caballero“.

Centar bezbjednosti odobrio je mirni protest, nakon što se grupa ugostitelja koja je sebe nazvala “Ujedinjeni šankovi“, obratila pismeno.

Dozvoljeno im je da organizuju mirno okupljanje, kako bi izrazili protest zbog “selektivnog odnosa opštinskih vlasti”.

“Obavještavamo vas da će nas 20-ak koji smo bili vlasnici i suvlasnici pomenutih lokala, okupljanjem izraziti svoje nezadovoljstvo, jer želimo da ukažemo na ovogodišnje selektivno odobravanje privremenih lokacija  od strane Opštine Budva, zbog čega nam je nanijeta šteta i nepravda. Naglašavamo da smo svi građani Opštine Budva”, navodi se u dopisu budvanskoj policiji.

Ugostitelji će izvesti performans tako što će na mjestima gdje su nekada bili njihovi šankovi, postaviti ugostiteljske stolove, dovesti konobare i hostese, baš onako kako je proteklih godina bilo.

Planom privremenih objekata  u zoni Staroga grada, Opština je izbrislaa tri šanka, a ostavila dva na Trgu slikara.

Uklonjena je i donja terasu hotela „Mogren“, terasa ispod starogradske tvrđave Citadela, ali ne i vitrine za sladoled kod popularnog Zvona. Iz opozicije su dodjeljivanje lokacija ocijenili politički motivisanim, a iz Opštine su odgovorili da su poštovali smjernice Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

/V.Lajović/

Najčitanije