Vlahovićeva CDU osnovala odbor u Tivtu

Stranka bivšeg šefa crnogorske diplomatije širi partijsku mrežu

CDU
CDU

Crnogorska demokratska unija, stranka na čijem je čelu bivši šef diplomatije Miodrag Vlahović, osnovala je svoj opštinski odbor u Tivtu.

“Za predsjednika OO CDU Tivat izabran je Radomir – Rajko Čavor, kapetan duge plovidbe i jedan od najiskusnijih pomorskih pilota u našoj zemlji. Sekretar OO je Ana Di Ceglie, turizmolog. Odbor CDU u Tivtu namjerava da se aktivno uključi u razmatranje politike vladajuće većine na lokalnom nivou i traženje odgovora na probleme sa kojima se suočavaju građani Tivta.”- saopštila je pres-služba CDU. Redovni lokalni izbori u Tivtu inače, održaće se za tačno godinu dana.

“CDU smatra da je prvenstveno potrebno dati odgovor na pitanje položaja Tivćana u njihovom sopstvenom gradu – u tzv. crnogorskom Monaku – odnosno da je nužno obznaniti i objasniti koje će to posljedice lokalno stanovništvo morati da pretrpi zahvaljujući politici tzv. “uklanjanja biznis barijera” – zbog odluka kojima se uvode olakšice stranim investitorima koji pravo na rad i sticanje profita ostvaruju na prostoru Tivta.”- saopšteno je iz te partije uz napomenu da su u Tivtu “primjetne poteškoće i zastoj u realizaciji brojnih planiranih krupnih investicija, poput izgradnje kanalizacionog sistema.”

Kapetan Rajko Čavor
Kapetan Rajko Čavor

“Kasni se i sa završetkom radova na manje zahtjevnim projektima, kao što su izgradnja kompleksa “Magnolija” i rekonstrukcija Gradske tržnice. Opštinska vlast o tome mora pružiti jasne informacije i odgovore. Uzimajući u obzir navedene probleme, CDU Tivat želi da javno postavi jednostavno pitanje: ima li Tivat kadrova sposobnijih za obavljanje funkcija izvršne vlasti u gradu i javnim preduzećima od trenutne DPS-SDP postavke, čija kompetentnost ima samo partijsku potvrdu? Smatramo da je odgovor na ovo pitanje potvrdan.”- saopštila je CDU napominjući da će ta stranka nastojati da konkretnim predlozima i “saradnjom sa svim političkim subjektima koji žele dobroTivtu, nalazi prava i efikasna rješenja i predlaže politiku koja će biti bolja i efikasnija od postojeće.”

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.