Vlada prodaje tri hagara Luštici Development

Vlada odlulčila da raspiše još jedan teneder za prodaju bivše vojne imovine

Radovići

Vlada je donijela zaključak da ministarstva odbrane i finansija sprovedu tenderski postupak za prodaju tri preostala velika čelična hangara koja se nalaze u bivšoj vojnoj kasarni „Milan Spasić” u Radovićima kod Tivta.

Hangari su nekad korišteni za samohodne obalske protivbrodske raketne lansere tipa „Rubež”. Bivša kasarna dio je zemljišnog kompleksa od skoro 7 miliona kvadrata na Luštici koji je dat u 90-to godišnji zakup kompaniji „Luštica Development” radi izgradnje novog turističkog rizora Luštica Bay.

Tri hangara kompanija „Luštica Bay” je od 2012, odlukom Vlade, bez naknade koristila za svoje potrebe, skladišteći u njima materijal i opremu potrebnu za izgradnju rizorta. „Luštica Development” je izrazila potrebu na nakon isteka trogodišnjeg roka na koji su joj bili ustupljeni, nastavi da koristi hangare ukupne površine od par hiljada kvadrata, pa je Vlada odlučila da sprovede zakonom obavezni tenderski postupak i hangare u postojećem stanju, proda toj kompaniji.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.