Vlada CG – prvo isplata štete pa socijalni program za radnike JBB

Bijela - JBB foto Boka News
Bijela – JBB foto Boka News

Na današnjoj sjednici Vlada Crne Gore je razmatrajući usmenu informaciju ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića o situaciji u Jadranskom brodogradilištu AD Bijela, donijela zaključak da sredstva od prodaje brodogradilišta preusmjeri za sprovođenje socijalnog programa, ali tek nakon što potencijalnim potražiocima bude podmirena šteta nastala obustavom rada i nepotrebnim zadržavanjem brodova na remontu.

Radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela sa nestrpljenjem su isčekivali današnju sjednicu Vlade od koje su očekivali pismenu garanciju da će njihov zahtjev biti ispunjen, međutim ništa od njihovih očekivanja.

Sa stečajnim upravnikom Žarkom Ostojićem dogovorili su visinu otpremnina za 65 potencijalnih penzionera i 201 radnika, isplatu zaostalih plata i izmirenje drugih obaveza, otpremnine po kolektivnom ugovoru, povezivanje radnog staža za pet i po godina i pismene garancije Vlade da će im zahtjevi biti ispunjeni, pokazali dobru volju za početak rada i remont brodova.

Vlada zaključak – Sredstva od prodaje brodogradilišta preusmjeriti za sprovođenje socijalnog programa, ali tek nakon što potencijalnim potražiocima bude podmirena šteta nastala obustavom rada i nepotrebnim zadržavanjem brodova na remont

Radnici Jadranskog brodogradilišta svakodnevno protestuju ispred kapija firme u koju je uveden stečaj 30.juna.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.