15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Vjeverice pozivaju na zanimljivu pješačku turu – kanicama Franja Josifa naviše…

Anton Markovic Vrmac
Anton Markovic Vrmac

Planinarski klub Vjeverica iz Kotora u nedjelju 23.oktobra za stare i nove Vjeverice, organizuje pješačku turu: Kotor – Vrmac – Orašje – Gornja/Donja Lastva Tivat. Mjesto okupljanja učesnika je ispred Glavne kotorske pošte u devet sati.

– Evo i prve ture poslije Pješačkog dana i maratona po Lovćenu, te smo s toga izabrali nesto laksu i kracu dionicu. Tura je pogodne za sve nove članove, kao i one stare koji nose Vrmac u srcu i uvjek iznova umiju uživati u njegovim blagodetima i pogodnostima samog terena, klimatskim uslovima koje on nudi, karakteristikama staze…- popručuju organizatori.

Ono sto treba naglasiti za ovu turu je da bi valjalo krenuti tacno na vrijeme, jedan dio ekipe čekao bi na krivini Dončića odakle bismo nastavili kanicama Franja Josifa naviše.

Vrmac - foto Z.N
Vrmac – foto Z.N

Tura, u zavisnosti od sastava i brzine hoda, od procjene koordinatora, naravno i u zavisnosti od vremenskih (ne)prilika moze biti upotpunjena penjanjem na najveći vrh Vrmca, Sv.Iliju (766 m.) ili do crkve Sv.Vida u G. Lastvi. To cemo sve odredjivati na terenu, pa u hodu donositi odluke.

Nedjelja 23. oktobar 2016

Kategorija: srednja

Vrijeme okupljanja ucesnika: 9:00 sati

Vrijeme trajanja aktivnog hoda; oko 5-6 sati

Prevoz: Pješačenje iz Kotora, iz Tivta mini bus za Kotor (cijena karte oko 1,5 €)

Koordinator: Banjo 069 698 553

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije