20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Vjetar i padavine: Region u crvenom i narandžastom

Tivat - Olujno jugo
Olujno jugo -foto Boka news

Zapadni Balkan je danas obojen crvenom i narandžastom bojom meteoalarma što ukazuje na predstojeće nevrijeme u vidu padavina, jakih vjetrova i grmljavine, posebno u Crnoj Gori, Dalmaciji i Istri.

Cijela teritorija Bosne i Hercegovine označena je narandžastim upozorenjem Meteoalarma, a najveća opasnost dolazi od jakih vjetrova do 75 kilometara na sat, mjestimično obilnije kiše i grmljavine na krajnjem jugu zemlje.

Narandžasta boja označava potencijalno opasne vremenske prilike koje uključuju moguću štetu i ljudske žrtve te se stanovništvo upozorava da prate najnovije informacije.

Izuzetno obilna kiša se očekuje u centralnoj Crnoj Gori, a meteoalarm procjenjuje da je riječ o količini od minimalno 50 milimetara po metru kvadratnom.

Kontinentalni dio zemlje će pratiti veoma jaki vjetrovi od 90 kilometara na sat, dok će na Jadranu vjetar biti slab sa mjestimično obilnim padavinama.

DU-jugo
DU-jugo

Crveni alarm prati Istru i sjevernu Dalmaciju za upozorenjem na obilne kiše koje mogu da uzrokuju bujične poplave, dok će u ostatku Hrvatske duvati snažni vjetrovi uz kišu mjestimično.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije